Udruga „Žene iz centra svijeta“ organizirala je radionicu za polaznike drugog razreda Osnovne škole Ludbreg. Članice udruge su zajedno sa djecom i njihovom učiteljicom izrađivale ukrase od gline.

Radionica u Bakinoj hiži održana je u sklopu projekta „Zanati naših pradjedova-tradicijski festival“ koji se provodi od počeka veljače i traje sve do Božića kada je predviđena zajednička izložba. Osim osnovnoškolaca, u radionicama sudjeluju i ludbreški dječji vrtići Smjehuljica i Radost. Aktivnosti radionice provode se više puta mjesečno, a podijeljene su u nekoliko segmenata. Osim izrade ukrasa od gline izrađivat će se i radovi od drveta i čokota, plesti predmeti od šibe i špage, izrađivati  lutkice, pajaci i igračke od vune, praviti medenjaci te ručno tkati.

-Cilj programa je naučiti najmlađe znanja i vještine u ručnom stvaranju proizvoda kao što su radili naši preci. Time promičemo vrednote i običaje tradicijske baštine ludbreškog kraja. Izrađivat ćemo replike predmeta kroz igru i maštu naših najmlađih, čuvanje i poštivanje starina i običaja koji će utjecati na podizanje kvalitete života svakog djeteta i osoba starije životne dobi. – poručuju iz udruge.