POČECI RADIJA

Na jučerašnji dan prije 54 godine, 26. srpnja 1966. godine, u sklopu Narodnog sveučilišta s radom je krenula lokalna radio stanica Ludbreg, danas Radio Ludbreg. Prvi tehničar bio je Milan Molnar, a prva spikerica Justina Novak.

U počecima rada emitiralo se preko 70 sati lokalnog programa i zabavne glazbe te se svakodnevno prenosio drugi program Radio Zagreba. U idućih trideset godina radio stanica se postepeno razvijala i postajala vodećim izvorom informiranja pučanstva. Godine 1995. emitirano je 131 400 minuta lokalnog programa vlastite produkcije i 3 650 minuta preuzetog informativnog programa HRT-a. Program radija realizirao se svakodnevno od 12 do 18 sati, a nedjeljom od 9 do 16 sati. Ostalo vrijeme se reemitirao Radio Velika Gorica.

Početkom 1996. godine osniva se novo trgovačko društvo koje poduzima sve potrebne radnje oko dobivanja koncesije za radio, čime on izlazi iz Narodnog sveučilišta i počinje samostalno djelovati.

RADIO DANAS

Danas Radio Ludbreg dnevno emitira 18,5 sati vlastitoga programa i to u sve dane tjedno, radeći od 5:30 do 24 sati, a nedjeljom od 6 do 22 sata. Struktura programa mu je takva da zadovoljava ili nastoji zadovoljiti, zanimanja cjelokupnog stanovništva. Od svojih prvih početaka pa do danas, njeguje lokalni informativni program koji iz godine u godinu obogaćuje i proširuje. Danas dnevno daje četiri vlastite emisije lokalnih vijesti te prenosi pet informativnih emisija Hrvatskoga radija. Od lokalnih informativnih emisija posebno je zanimljiva emisija Tjedne novosti koja se već trideset i više godina emitira svake nedjelje u 12 sati i u kojoj se daje tjedni pregled događanja u cijeloj Ludbreškoj regiji, dijelom u Varaždinskoj županiji i šire. .

Radio Ludbreg dnevno ima na programu razne aktualne teme, brojne kontakte sa slušateljstvom, zatim specijalizirane emisije o športu, kućanstvu, gospodarstvu, društvenim i političkim temama, te velik broj zabavnih emisija.

Radio Ludbreg danas se sluša na području cijele Ludbreške regije te dijelom na varaždinskom, međimurskom i koprivničkom području, kao i putem Interneta.

Sretan rođendan Radio Ludbreg!