Nakon što je Policijska uprava Varaždinska izdala neophodno potrebnu suglasnost, u dijelu Ulice braće Radić u Ludbregu odsada je dopušten promet samo u jednom smjeru. U Radićevu ulici više nije moguć ulaz motornim vozilima iz Kolodvorske ulice, već samo kod raskrižja sa Zagrebačkom ulicom sa suprotne strane.
Suglasnost za izmjenu prometa iz dvosmjernog u jednosmjerni u dijelu Ulice braće Radić zatražio je Grad Ludbreg prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
Naime, učestale su bile pritužbe dijela građana iz Ulice braće Radić zbog prometnih gužvi koje su se javljale na dijelu prometnice neposredno kod zgrade vrtića ‘Iskrica’. Kada su roditelji dovozili djecu u vrtić i odvozili iz vrtića  dolazilo je u ulici do zastoja u prometu u više navrata dnevno zbog velikog broja automobila u jutarnjim i popodnevnim satima. Otežavajuća je okolnost što je na prometnici kod zgrade vrtića i prilično nepregledni zavoj. Takva je prometna situacija predstavljala opasnost za korisnike vrtića i vozila koja dolaze iz suprotnog smjera odnosno za sve sudionike prometa dijelom Radićeve ulice. Nakon analize stanja na terenu utvrđeno je da će se sigurnost prometa poboljšati i umanjiti mogućnost događanja nesreća, posebice djece koja dolaze i odlaze iz vrtića, novom regulacijom prometa kojom dio Radićeve postaje jednosmjerna ulica.
Potrebnu novu prometnu signalizaciju na ulazu u Radićevu ulicu postavljali su djelatnici Crtorada.