Puhački orkestar Grada Ludbrega u subotu i nedjelju 8. i 9. lipnja nastupa na 33. susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom. Organizator ovog susreta koji je ujedno i natjecanje je Hrvatski sabor kulture. Članovi našeg orkestra nastupit će u bijelim košuljama te bordo prslucima.

-Prvo zajednički muziciramo na Trgu Ivana Mažuranića od 16.30 sati, a onda počinje natjecanje u Domu kulture. Naš orkestar će u C-kategoriji izvoditi sljedeće skladbe: Johann Strauss ml.: Živio! (koračnica prema motivima iz operete Jabuka, op.456), Robert W. Smith: Encanto i Nikica Kalogjera: Hrvatski biseri. – rekao je Marko Novak, dirigent orkestra.

-Naš orkestar je jedinstven jer u njemu sviraju glazbenici  od 11 do 70 godina. Nekim mlađim članovima ovo je prvo natjecateljsko glazbeno iskustvo dok oni stariji već čitav niz godina sudjeluju na državnom natjecanju. Imamo jake muzičare na mnogim instrumentima i mogli bi čak nastupati i u B-kategoriji, ali rano dajemo prilike mladim učenicima naše Osnovne glazbene škole da sviraju u orkestru. – rekao je Slobodan Vađunec, tajnik orkestra.

U nedjelju prije podne članovi našeg Puhačkog orkestra putuju u Selce gdje će u 10.30 sati sudjelovati u promenadnom koncertu, a zatim se poslije podne vraćaju u Ludbreg. Morska voda je još uvijek hladna no možda se odvažniji članovi orkestra ipak, po prvi put ove godine, okupaju u moru.