);
Puhački orkestar Grada Ludbrega proslavio 25 godina uspješnog djelovanja

Puhački orkestar Grada Ludbrega proslavio 25 godina uspješnog djelovanja

U okviru manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje Puhački orkestar Grada Ludbrega održao je promenadni koncert te ujedno obilježio 25 godina neprekidnog rada. Orkestar je osnovan kao udruga građana 30. lipnja 1997. kada je održana i prva proba pod ravnanjem profesora Josipa Golubića. Svoj prvi nastup glazbenici imali su 30. kolovoza povodom završetka radova na obnovi Trga Svetog Trojstva, a 3. rujna 1997. i svoj prvi samostalni koncert vezan uz manifestaciju ‘Dani ludbreške Svete nedjelje’.

Tijekom svih ovih godina kroz orkestar je prošlo mnogo izvrsnih umjetnika, amaterskih, profesionalnih i mladih glazbenika koji se školuju u Osnovnoj glazbenoj školi u Ludbregu. Voditelji orkestra osim prije spomenutog gospodina Golubića bili su još i Stjepan Katalenić, profesor Marko Prepelić i kao zamjenik Slobodan Vađunec. Danas orkestar djeluje kao sekcija pri Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu, a voditelj orkestra je magistar Marko Novak.

-Ovim putem vodstvo Puhačkog orkestra grada Ludbrega izražava zahvalu svim bivšim i sadašnjim glazbenicima na ustrajnom amaterskom radu u promicanju glazbene umjetnosti i promociji našeg kraja i grada Ludbrega. Istovremeno članovi orkestra zahvaljuju se svim bivšim članovima uprave, voditeljima i građanima koji su na bilo koji način pomogli u radu orkestra – rekao je Slobodan Vađunec, tajnik orkestra. 

Upravo je Slobodan Vađunec jedan od trojice glazbenika koji su redoviti članovi orkestra od samog njegovog osnutka, a  osim njega to su još Ivica Vargović i Josip Povijač.

Na ovogodišnjem jubilarnom 25. po redu koncertu, povodom manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje, osim domaćeg

orkestra nastupili su i orkestri iz susjednim nam gradova Koprivnice i Varaždina. Glazbena poslastica za ljubitelje orkestralne glazbe, zbog kiše, iz atrija preseljena je u svečanu dvoranu dvorca Batthyany. Interes građanstva i roditelja je bio velik pa su mnogi koncert slušali iz hodnika pa čak i na stepeništu. Radovi u velikoj dvorani Centra za kulturu su pri kraju tako da eventualna kiša sljedeće godine neće smetati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content