Ove godine Puhački orkestar grada Ludbrega slavi 25. godišnjicu postojanja. Četvrt stoljeća uspješnog djelovanja proslavit će, najvjerojatnije, rođendanskim koncertom u okviru manifestacije Ludbreške Svete nedjelje.

Orkestar, je već tradicionalno, probe za ovogodišnje nastupe započeo na uskrsni ponedjeljak kada je većina članova bez svakodnevnih obaveza.

-Dobili smo na korištenje nanovo uređenu podrumsku prostoriju koja se nalazi ispod pozornice velike dvorane Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak. U njoj su stalno posložene stolice i stalci za note kao i neki od instrumenata kao npr. bubnjevi pa sve to više ne moramo stalno prenositi već možemo odmah započeti probe. Počeli smo s pripremama za Županijsku smotru puhačkih orkestara koja se u nedjelju 5. lipnja održava u Bednji. U subotu 25. lipnja imamo koncert u Goričanu kojim našim prijateljima glazbenicima iz Međimurja uzvraćamo za njihov prošlogodišnji koncert koji su oni u kolovozu održali ispred dvorca Batthyany u Ludbregu – rekao je Marko Novak, dirigent našeg orkestra.

Na ovogodišnjim probama Puhačkog orkestra priliku za sviranje, a kasnije i nastupanje dobili su učenici koji se ističu, puhači Osnovne glazbene škole Ludbreg: trubači David Sovar, Adam Anadolac i Kai Novak, flautistice Marija Havaić i Darija Rusak te klarinetistica Jana Novak. Tijekom narednog razdoblja priliku će dobiti i drugi mladi glazbenici. Na njima je samo da se trude i marljivo vježbaju.