PU varaždinska poduzimat će pojačane mjere nadzora prometa s ciljem podizanja sigurnosti pješaka i biciklista

PU varaždinska poduzimat će pojačane mjere nadzora prometa s ciljem podizanja sigurnosti pješaka i biciklista

U prvih deset mjeseci ove godine zabilježen je značajni porast prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci i biciklisti. Utvrđeno je da su u značajnom dijelu pješaci i biciklisti svojim nepropisnim ponašanjem u prometu, doprinijeli nastanku prometnih nesreća i svojem stradavanju, ponajprije nenošenjem propisan opreme i svjetlosne signalizacije, nepropisnim kretanjem i zadržavanjem na kolniku.

Iz PU varaždinske napominju da su pješaci za vrijeme kretanja kolnikom, noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti dužni biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili nekom reflektirajućom materijom. Također u takvim uvjetima sudjelovanja u prometu biciklisti su dužni biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom ili nekom drugom reflektirajućom oznakom.

– Apeliramo na navedene kategorije sudionika u prometu, da prvenstveno zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, za vrijeme kretanja kolnikom, koriste spomenute reflektirajuće materije ili druge oznake. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u narednom razdoblju poduzimati pojačane mjere u nadzoru prometa radi sprječavanja događanja prometnih nesreća i podizanja razine sigurnosti pješaka i biciklista u prometu. – poručuju policijski službenici.

Novčana kazna za pješake i bicikliste koji nisu propisno označeni za vrijeme sudjelovanja u prometu noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti iznosi 300 kuna.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content