Športsko ribolovno društvo Ludbreg na čijem je čelu predsjednik Đuro Jančić tijekom prvomajskog vikenda organizira Carp Cup. Ovo tradicionalno ribičko natjecanje održat će se već petu godinu na jezeru ‘Otok’ na Otoku mladosti u Ludbregu. Radi se o ekipnom sportskom ribolovu na šarana i amura koje će započeti okupljanjem ribolovaca u petak, uoči 1. maja, već u 8 sati ujutro. Natjecatelji će uglavnom kampirati i spavati u šatorima jer se natjecanje održava i tijekom cijele subote, a završava u nedjelju točno u podne.

-Posebnost ovog natjecanja je da ćemo vagati sav ulov, a ne kao dosad samo pet najtežih primjeraka. Na taj način će se ispraviti svojevrsna nepravda prema onima koji ulove više manjih primjeraka ribe i nemaju sreće uloviti kapitalne primjerke. S obzirom na epidemiološku situaciju svaka ekipa mora sama osigurati prehranu – rekao je Dražen Filipović, tajnik ŠRD Ludbreg, ujedno i voditelj natjecanja.

Na natjecanju sudjeluje osam ekipa, a zbog velikog interesa popis ekipa definiran je čak dva mjeseca ranije. Tako na ovogodišnjem Carp Cupu sudjeluju sljedeći carp timovi: CT Kumovi, CT Mlade nade, CT Uvijek žedni, CT Škorpion, CT Vretenac, CT Filipeo, CT Crta Križevci i CT Drveni.

-Oko jezera imamo mjesta za smještaj najviše osam ekipa pa su zato prijave brzo popunjene. Svaki tim sastoji se od tri člana koji mogu loviti sa ukupno četiri štapa. Za tri prvoplasirana tima osigurane su medalje, pehari kao i sponzorske nagrade. Već tradicionalno kipićima u obliku ribe nagrađujemo i pojedince koji su ulovili najveću, ali i najmanju ribu – pojasnio je Dražen Filipović.

Sigurni smo da ovog prvomajskog vikenda na Otoku mladosti odlične atmosfere neće nedostajati jer dečki se znaju družiti i uživati. Posjetitelji koji žele vidjeti kako izgleda sportski ribolov metodom ‘ulovi i pusti’ osim u natjecanju mogu uživati i u ostalim čarima otoka koji je svakim danom sve uređeniji i pruža sve više mogućnosti za pojedinačnu ili obiteljsku rekreaciju. Planirajte svoj dolazak. Vidimo se!