Približava nam se pri vikend drugog po redu ‘Welcome spring festivala’ zahvaljujući kojem će Ludbreg u ožujku i travnju postati središte sporta, rekreacije i aktivnog života. Ove subote i nedjelje sve zainteresirane očekuju čak tri sportska događaja.

19. 3. Planinarski pohod na Kalnik – 6:45 sati

Prva aktivnost ovogodišnjeg ‘Welcome spring festivala’ je Planinarski pohod na Kalnik kojeg organiziraju Planinarsko društvom Ludbreg i Grad Ludbreg. Pohod će se održati 19.3.2022. u subotu. Početak okupljanja je od 6:45 sati u centru kod kružnica centra svijeta. Početak pješačenja je kod kružnica centra svijeta u Ludbregu u 7:30 sati. Normalnim tempom hodanja i s odmorima pješačenje traje do 10 sati. Staza ima 27 kilometara. Nakon dolaska do planinarskog doma na Kalniku, povratak u Ludbreg biti će osiguran kombijem ili autobusom u slučaju više sudionika. Više informacija potražite OVDJE.

19. 3. Nordijsko hodanje – 14 sati

Sat vremena iza podneva kreće nordijsko hodanje u suorganizaciji Turističke zajednice područja Centar svijeta i Udruge Narcisa. Prijave će se zaprimati od 13 do 14 sati na Otoku mladosti gdje će ujedno biti i start (14 sati). Ljubitelji nordijskog hodanja moći će birati između dvije rute, jedna uz šetnjicu rijeke Bednje (po ravnom terenu), a druga po ludbreškom vinogorju.

20.3. Centrum mundi cestovna utrka – 11 sati

Prvi vikend festivala donosi i tradicionalnu Centrum mundi cestovnu utrku koja se trči ulicama Ludbrega. Ono što je važno istaknuti je da su za ovu utrku startnine besplatne jer povodom dana Grada, Ludbreg časti startninama. Natjecatelji biraju između 2 rute kružnog karaktera, a start obje utrke je u 11 sati na Trgu Svetog Trojstva.