);
Prvi vatrogasni kotlić DVD-a Hrastovsko

Prvi vatrogasni kotlić DVD-a Hrastovsko

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrastovsko na čijem je čelu Krešo Krušelj sljedeće će godine slaviti okruglih 100 godina postojanja. Kao uvertiru i probu za obilježavanje tako velike i značajne obljetnice ove su godine organizirali ‘Prvi vatrogasni kotlić DVD-a Hrastovsko’.

-Za kuhanje se prijavilo sedam, a odazvalo pet ekipa i to DVD Ludbreg, DVD Kučan Ludbreški, DVD Strahoninec, Vatrogasna zajednica Grada Ludbrega i DVD Hrastovsko. Ekipe su same trebale osigurati namirnice pa su tako neki pripremali gulaš, drugi fileke, treći kotlovinu, četvrti lovački grah, peti paprikaš od srnetine i veprovine, a uz to pekli su se i kesteni. Na čelu ocjenjivačke komisije bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić – rekao je Krešo Krušelj.

Uz vatrogasni kotlić pripremljeni su i dodatni edukativni, ali i zabavni sadržaji. Tako su članovi DVD-a Ludbreg svima zainteresiranima predstavili novo navalno vozilo koje su dobili prošle godine.

-Nastojimo pokazati ovo prekrasno navalno vozilo koje je potpuno opremljeno najsuvremenijom vatrogasnom tehnikom i tehnologijom, a koje će sigurnost naših građana i nas samih podignuti na razinu više. Vozilo nam dolazi iz programa bespovratnih sredstava, odnosno projekta ‘Modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi RH’, vrijedno je 2.6 milijuna kuna, a dio je novo pristiglog kontingenta od 23 vozila koja su podijeljena i raspoređena u čak 17 županija. Sam projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija – rekao je Jurica Havaić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega.

Osim prezentacije novog vozila i opreme, ludbreški su vatrogasci nudili mogućnost posjetiteljima da obuku zaštitno vatrogasno odijelo i stave na leđa opremu mase oko 30 kilograma kako bi osjetili ‘težinu’ vatrogasnog poziva. U zabavnom dijelu programa natjecala se mladež DVD-a Sesvete Ludbreške i DVD-a Martijanec. Ručak je u Društvenom domu Hrastovsko za sve bio besplatan, a plaćalo se tek piće. Za najbolje kuhare i za vatrogasnu mladež organizator je pripremio pehare i medalje, a cijeli je događaj iz zraka dronom snimao Renato Vugrinec, zapovjednik DVD-a Hrastovsko.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content