Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” u sklopu programa “Ludbreg petkom” priredio je još jednu izložbu. Ovom prilikom ludbreškoj publici predstavila se mlada umjetnica Elena Gašparić iz Selnika.
– Ovo je moja prva samostalna izložba i naravno da postoji i mala trema – rekla nam je Elena. Iako je u posljednje vrijeme više posvećena studiranju, slikarstvo je i dalje njezina velika ljubav.
– U skladu s vremenskim mogućnostima i dalje slikam, mogu zapravo reći da upravo ovaj moj hobi, slikarstvo često je baš ono što fakultetske obveze čini jednostavnijima jer me ispunjava – kaže umjetnica.
Elena Gašparić rođena je 1996. godine u Varaždinu. Nakon završene srednje škole (Druge gimnazije) u Varaždinu upisuje studij fizike na Sveučilištu u Rijeci. Zanimanje za slikarstvo pojavilo se još u osnovnoškolskim danima kada je počela slikati i izvan školskog rasporeda. Prije nekoliko godina pohađala je Likovnu ljetnu radionicu u organizaciji Likovnog udruženja Ludbreg. U više navrata je izlagala na ljetnim izložbama u organizaciji istog udruženja. Glavni motivi su joj priroda i portreti. Voli isprobavati različite slikarske tehnike, no najviše koristi tehniku suhog pastela.