Krajem proteklog tjedna pokrenuta je platforma „Ludbreški plac“ zamišljena kao virtualno mjesto susreta proizvođača i kupaca.

Grad Ludbreg u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom “Ludbreški kraj” pokrenuo je akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem online tržnice.

– Ludbreški plac osmišljen je na način da bude poveznica između potrošača i proizvođača te da tako kao zajednica pomognemo u očuvanju radnih mjesta i omogućimo opstanak našim poljoprivrednicima. Kupnjom lokalnog proizvoda doprinosimo lokalnom gospodarstvu. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ponuda online tržnice je solidna

Od povrća se može pronaći korijen hrena čija cijena je 16 kuna po kilogramu, zatim mladi češnjak od 10 do 30 kuna, ovisno o veličini vezice, salata kristal kojoj je cijena 5 kuna po komadu, krumpir po 3 kune za kilogram i mladi luk čija vezica od 6 do 8 komada stoji 5 kuna. Tu je još i mrkva, grah, češnjak, kelj, peršin

Od mliječnih proizvoda nezaobilazne su prgice kojima se cijena kreće od 5 do 8 kuna,  svježi sir s vrhnjem po cijeni od 30 do 35 kuna te kuhani sir sa začinima ili dimljeni po 25 kuna.

Cijena domaćih jaja je 1,50 kuna po komadu.

Tu su i pčelinji proizvodi. Domaći sortni med može se kupiti po cijeni od 50 do 60 kuna.

U kategoriji organskih proizvoda možete pronaći heljdinu kašu po cijeni od 18 do 20 kuna, brašno od heljde po 20 kuna jednako kao i pirovo te očišćene sušene lješnjake po cijeni od 30 do 70 kuna ovisno o pakiranju. Uz to mogu se pronaći i pržene bučine koštice (obične ili čokoladne) te namaz od koštica.

Najveća je ponuda cvijeća i flanca povrća. Maćuhice, surfinije, petunije, bakope, dalije, karanfili, rununculusi, tratinčice, fuchsije…rajčica, paprika, tikvica, kelj, patliđan, peršin, celer…

Od ostalih proizvoda tu su gotovi proizvodi ludbreškog hrena,  repičino i bučino ulje, sok od aronije, ali i vino.

Detaljnu ponudu i cijena možete provjeriti i sami OVDJE.

Podsjetimo još samo kako većina proizvođača nudi i mogućnost dostave naručenih proizvoda.

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

– Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu “Ludbreški plac” te kontaktiraju poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse – zaključuje gradonačelnik.