);
Promocija vodenih sportova ove nedjelje na Otoku mladosti

Promocija vodenih sportova ove nedjelje na Otoku mladosti

Svake se godine 24. svibnja obilježava Europski dan parkova. Inicijativu je pokrenula organizacija Europarc Federation sada već davne 1999. godine, kako bi se obilježilo stoljeće od proglašenja prvih nacionalnih parkova u Europi (u Švedskoj).

Cilj ovog obilježavanja je približavanje ljudi i prirode provođenjem mnogobrojnih aktivnosti i raznih događanja u prirodi, kao i podizanje svijesti o važnosti prirodnih vrijednosti u zaštićenim područjima.

Svake godine Europski dan parkova naglašava neku temu vezanu uz zaštićena područja. Ove godine tema je „Parkovi: sljedeća generacija“, čime se želi staviti naglasak na uključivanje mladih, poboljšanje upravljanja posjetiteljima kao i edukaciju o zaštiti prirode i prirodnim vrijednostima, kako bi se pomogla izgraditi bolja, zelenija, jača i otpornija Europa za generacije koje dolaze.

Obilježavanje Europskog dana parkova ove će se godine održati i u Ludbregu zahvaljujući Turističkoj zajednici područja Centar svijeta i Udruzi sportske rekreacije Waitapu koje u nedjelju, 22. svibnja, organiziraju promociju vodenih sportova u oazi grada – na Otoku mladosti.

Zainteresirani posjetitelji u periodu od 14 do 17 sati moći će pratiti demonstraciju sportova na vodi, a oni hrabriji moći će to isprobati i sami.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content