);
Promocija vodenih sportova na Otoku mladosti

Promocija vodenih sportova na Otoku mladosti

Povodom Europskog dana parkova, treće svibanjske nedjelje, održan je Dan otvorenih vrata na Otoku mladosti. Zainteresirani posjetitelji i konzumenti sadržaja na Otoku mogli su isprobati opremu za sportove na vodi i rekreirati se. Događaj je organizirala Turistička zajednica područja Centar svijeta u suradnji s bračnim parom Slatki koji imaju registrirani obrt te nude opremu i profesionalne instrukcije.

-Danas nudimo besplatnu uslugu za posjetitelje i sve one koji se žele okušati u kanuu, kajaku ili SUP-u (dasci za veslanje). Ovdje smo, također, i svake srijede od 15 do 17 sati i moramo se pohvaliti da mnogo djece dolazi s roditeljima veslati. Naše usluge su zasad besplatne uz moguće donacije korisnika, a osim toga nudimo i jedrenje – rekao je Dino Slatki, profesionalni skiper i predsjednik obrta Sveet Sailing.

Njegova supruga Olja isto je tako aktivna u ovoj vrsti rekreativnih aktivnosti no žene uvijek odu korak dalje pa je s kolegom registrirala Udrugu sportske rekreacije Waitapu.

-Udruga je registrirana u Prelogu, a tamo osim veslanja nudimo i jedrenje. Naše aktivnosti izvodimo na jezeru HE Dubrava na Marini kod Preloga jer je tamo jezero veće što je za jedrenje i potrebno. U Marini Prelog nas možete pronaći vikendom – rekla Olja Slatki, dopredsjednica udruge Waitapu.

-U potpunosti smo zadovoljni današnjim odazivom naših građana i drugih posjetitelja koji su pristigli u naš grad. Tijekom ljeta očekujemo još veći broj korisnika ovih rekreativnih aktivnosti. Osim aktivnosti na vodi nudimo i mogućnost korištenja staza za hodanje i bicikliranje. Pozvani ste na sve naše aktivnosti, a za vrućih dana posebno na avanture na vodi. Naravno, prije korištenja potpisuje se suglasnost ‘na vlastitu odgovornost’ – rekla je Nikolina Breber, zaposlenica u TZ područja Centar svijeta.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content