);
Promocija vodenih sportova na ludbreškom Otoku mladosti

Promocija vodenih sportova na ludbreškom Otoku mladosti

Tijekom posljednjeg tjedna u srpnju svi posjetitelji Otoka mladosti mogli su isprobati vodene sportove, točnije vožnju SUP (stand-up paddle) daskama, kajacima ili čamcem za rafting. Besplatna prezentacija i promocija ovog zanimljivog sporta oduševila je najmlađe Ludbrežane, kao i one malo starije, a iza svega stoji mladi Ludbrežanin koji je svoju ideju pretočio u stvarnost iz.

Iza obrta ‘Sweet sailing’ stoji Dino Slatki, mladi Ludbrežanin koji će voditi ture po Bednji

– Studirao sam na Kineziološkom fakultetu i završio smjer, jedrenja, windsurfa i veslanja, a kako ovdje u Ludbregu imamo potencijal zašto ne nešto napraviti. Otvorio sam obrt, kupio opremu i ideja je napraviti ture po Bednji. Ovaj tjedan u sklopu programa ‘Aktivno ljeto u Ludbregu’ napravili smo promociju gdje se svi naši građani, a i šire jer bili su i ovdje čak i neki Amerikanci mogu susresti sa SUP-om, kajakom raftingom, naučiti osnovnu tehniku veslanja kao i metodiku – rekao je Dino Slatki, vlasnik obrta.

Dodao je kako je glavni cilj izvući ljude van da isprobaju nešto novo te pružiti ljudima novu vrstu usluge, ali i iskoristiti potencijal Bednje i Otoka Mladosti. Oprema koju trenutno posjeduje je kao i usluga iznimno kvalitetna, a kaže kako je ovo sport za sve od 7 do 77 godina.
– Službeno je obrt Sweet sailing obrt za skipperske usluge u vidu jedrenja na moru i u vidu veslanja, a cilj je pružati usluge ne samo ovdje nego duž Bednje, na Dravi, Šoderici… Zasad imamo stand up pedaling daske i daske za windsurf na koje ide jedro. Obje su stabilne i savršene za početnike jer je mala vjerojatnost da se padne i išli smo upravo na to da je oprema prilagođena svima. Još čekamo da stigne nekoliko dodatnih kajaka, a uskoro ćemo osmisliti ture po Bednji koje bi trebale ići od Varaždinskih Toplica pa sve do Legrada – rekao je Dino.

Što se tiče interesa u ovom promotivnom tjednu, Dino je priznao kako je bilo skepse prvog dana, no već drugog ljudi su došli i sat vremena ranije i stajali u redu da isprobaju. U obrtu trenutno radi sam uz pomoć supruge Olje, a preko sezone radi na moru kao skipper.

– Ova ideja je u meni par godina, samo što nisam bio tu. Uz ovaj obrt još uvijek radim na fakultetu kao vanjski suradnik, a preko sezone na brodu kao skipper. Ture po Bednji bi zato bile organizirane u proljeće i jesen, a ako bi interes bio dobar, bilo bi mi iznimno drago da se mogu vratiti i raditi samo to. Neka dugoročna ideja ovdje je dovesti male jedrilice, a s obzirom da ima vjetra otkako je ovdje uređeno, mislim da bi se moglo jedriti. Razgovarao sam i sa svojim profesorom i mentorom koji podržava bilo kakvu inicijativu i takav jedan projekt je definitivno u planu – otkrio nam je Dino.

Za kraj nam je pokazao sasvim posebne vizitke koje ćete moći pronaći ‘skrivene’ po Gradu, a za sve informacije Dinu možete kontaktirati na Facebook stranici Sweet sailing kao i na njegov mobitel ili mail, a upravo na Facebooku će se uskoro moći pronaći i najavljene ture po rijeci Bednji te sve pojedinosti vezane uz to, a ne sumnjamo da će Ludbrežani prepoznati potencijal i podržati ideju.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content