);
Projekt EcoSmartCities: Bliže efikasnom zbrinjavanju otpada

Projekt EcoSmartCities: Bliže efikasnom zbrinjavanju otpada

U četvrtak, 8. ožujka 2018. godine u Ludbregu je održan radni sastanak projektnih partnera na projektu „EcoSmartCities“ koji je, kao što mu sam naziv kaže, usmjeren na približavanje gradova konceptu pametnih i održivih gradova.
– Ovaj naš projekt je posebice usmjeren na održiv razvoj i unapređenje naših sposobnosti na području ekoloških pitanja i zbrinjavanja otpada. Kroz ovaj projekt bit ćemo korak bliže efikasnom zbrinjavanju otpada preko podzemnih kontejnera, što je u današnje doba postalo nužnost, jer svaki grad bi trebao težiti uređenom okolišu, olakšavanju građanima i osiguravanju da ti gradovi postaju ljepše i ugodnije mjesto za život. Dodatna prednost ovog projekta jest da bi se otpad prikupljao i odvajao u takozvanim „nevidljivim“ kontejnerima za koje građani niti neće primijetiti da su tu. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
Ovaj projekt je poseban iz više razloga; usmjeren je na očuvanje okoliša, zbrinjavanje otpada, približava nas postavljenim kriterijima najnovije Uredbe o gospodarenju otpadom i omogućit će da Ludbreg bude još bolji za sve građane koji u njemu žive.
– Velika prednost Ludbrega jest da su već sad kante čipirane, a provodimo i odvojeno prikupljanje biootpada tako da smo mi već danas blizu postavljenim ciljevima, odnosno zadanih 50 posto odvojenog prikupljanja otpada.
Projekt „EcoSmartCities“ je primjer dobre prakse između dvaju prekograničnih gradova te će postepeno dodatno mijenjati navike stanovnika u pogledu prikupljanja i selektiranja otpada, a što je praksa koja se primjenjuje u svim razvijenim zemljama. – rekao je gradonačelnik Bilić
Projekt „EcoSmartCities“, je odobren za sufinanciranje u okvirima Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska i ima ukupni budžet od 204.943,00 eura.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content