);
Proglašeni najčitatelji ludbreške gradske knjižnice

Proglašeni najčitatelji ludbreške gradske knjižnice

Gradska knjižnica i čitaonica ‘Mladen Kerstner’ pregledala je statistike za prošlu 2020. godinu na temelju kojih je proglasila najčitatelje. Riječ je o korisnicima koji su tokom godine posudili i pročitali najviše knjiga.

Krešimir Kovačić tako je pročitao čak 137 knjiga. Član knjižnice je od 2012. godine i čita u prosjeku tri knjige svakoga tjedna, najviše tijekom vikenda. Najviše čita domaće autore. – Više mi se sviđa naš stil, domaća imena Josip, Jožek, Štefek, nego recimo John… Puno su mi bliže teme koje obrađuju naši pisci. Zanima me tematika Domovinskog rata, ali i Drugoga svjetskog rata. – poručuje Krešimir i dodaje kako gotovo da više nema što čitati. – Kad uzmem neku knjigu, često mi knjižničar kaže – to ste već čitali. –

Krešimir Kovačić

Među najčitačima našla se i studentica Viktorija Hadari koja je prošle godine pročitala 40 knjiga. Članica je knjižnice još od 2007. godine. – Čitam od svega po malo. Dok sam na fakultetu, čitam stručnu literaturu, u Ludbregu baš nemam velik izbor kao u Zagrebu. A često čitam stručnu literaturu i online. Dođem u knjižnicu, otvorim ormar-škrinjicu i uvijek nešto pronađem za sebe. Pokušavam pročitati sve knjige od jednoga autora, nakon nekog vremena izgubim interes, pa onda uzmem nešto drugo. objašnjava Viktorija.

Viktorija Hadari

Veronika Kolak, učenica Srednje škole Ludbreg, prošle je godine pročitala 24 knjige. Uz školsku lektiru, omiljeno su joj štivo krimići i pustolovni romani. Zadovoljna je izborom naslova koji svojim članovima nudi Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“. Kaže kako je počela češće dolaziti u knjižnicu ljeti kad su prestale školske obveze, a potom i u svako godišnje doba. Omiljeno joj je vrijeme za čitanje vikendom navečer.

Veronika Kolak

Korana Lukač, učenica 7. razreda ludbreške osnovne škole, članica je čitateljskoga kluba „Čituljci“. Prošle godine pročitala je 33 knjige. Otkad pamti, dolazi u knjižnicu – dovodila ju je mama da čita slikovnice. Sad, pak, posuđuje i čita knjige koje nisu u programu školske lektire. Uz znanstvenu fantastiku, voli i stručnu literaturu. Na dan čita sat ili dva.

Korana Lukač

Lina Valek Koren, učenica 4. razreda Osnovne škole Ludbreg pročitala je čak 104 knjige. Među djecom predškolske dobi Roko Bralić pročitao je najviše – 64 knjige i slikovnice.

Lina Valek Koren

Iz gradske knjižnice poručuju kako se, prema odredbama Pravilnika, nagrade dodjeljuju u Mjesecu hrvatske knjige. Iznimno su ove godine prigodne nagrade zbog epidemiološke situacije najčitateljima uručene nešto ranije. Ako će epidemiološki uvjeti dopustiti, svečanost za proglašene najčitatelje Odjela za odrasle održat će se 11. studenog, na Dan hrvatskih knjižnica. Podjela priznanja za najčitatelje Dječjeg odjela priredit će se u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige.

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content