Zbog stalnih pritužbi stanara Frankopanske ulice na radove koji se izvode na rekonstrukciji spomenute ulice Grad je zatražio dodatnu analizu i korekciju visina novog kolničkog traka.

-Županijska uprava za ceste je pozitivno udovoljila našem zahtjevu te nas obavijestila “da privremeno prekidaju radove na rekonstrukciji ŽC 2075 zbog analize i korekcije vertikalnog dijela projekta na spomenutoj dionici”. Očekujemo da će se radovi nastaviti već sljedeći tjedan. Problemi u sanaciji i uređenju Frankopanske ulice postoje od samog početka, ali nisu takvi da se ne bi u dogovoru s investitorom (ŽUC Varaždinske županije), izvođačima i stanarima mogli uspješno riješiti. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Zbog samog projekta mnogi su stanari zabrinuti da bi mogli imati probleme s oborinskom vodom te izlaskom/ulaskom na cestu.

-Rekonstrukcijom se uređuje pješačko biciklistička staza širine od 2 do 2.5 m s oborinskom odvodnjom i učinit će se sve da ne bude problema s oborinskom odvodnjom tako da bicikli više neće morati koristiti kolinik kao dosada. Istovremeno se proširuje i sam kolnik tako da će se i promet moći odvijati sigurnije i ugodnije. U dogovoru sa stanarima odlučeno je da se izmjeste i stara bolesna stabla (osim njih nekoliko) te posade nova na teret Grada te da se urede parkirna mjesta za sve one koji imaju poslovne prostore u toj ulici kako bi dalje mogli poslovati u još boljim uvjetima, isto tako jednim dijelom na trošak Grada, ali i samih stanara. – zaključio je gradonačelnik.