Ludbreški branitelji i ovog su se ožujka prisjetili svojih suboraca Mladena Jendrića i Bože Petrikovskog koji su stradali 27. prosinca 1991., od posljedica neprijateljske minobacačke vatre, na Pakračkom bojištu. U njihovu čast u školsko-sportskoj dvorani u Ludbregu održan 22. Memorijalni malonogometni turnir ‘Jendrić-Petrikovski’.

-Ove godine na turniru je sudjelovalo 5 ekipa i to ekipa Podgore iz Bolfana, ekipa pripadnika 104. brigade, ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, ekipa Policijske postaje Ludbreg te ekipa Maruševca. Igralo se u dvije grupe, drugoplasirani iz grupe za treće mjesto, a prvoplasirani su igrali finalnu utakmicu. Za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg strijelca pripremili smo pehare – rekao je Zlatko Požgaj, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata ogranak Ludbreg.

Obilježavanje pogibije započeo je intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za poginule, a stotinjak prisutnih pozdravila je i turnir otvorila ludbreška dogradonačelnica Vera Jadanić. Uvodni dio sjećanja na poginule kolege završio je zajedničkim fotografiranjem. Potom je delegacija branitelja upalila svijeće na groblju kod spomenika braniteljima te na grobu Petrikovskog u Ludbregu. Svijeće su upaljene i kod spomen ploče Petrikovskom u Globočecu te na Jendrićevom grobu u Bolfanu.

Pokrovitelj turnira bio je Grad Ludbreg koji je osigurao pehare te ručak za sudionike po završetku turnira. (dv)