);
Pripremite pravu jesensku poslasticu – Bundevnjake

Pripremite pravu jesensku poslasticu – Bundevnjake

Zakoračili smo u jesen koja uz pečene kestene, posljednje tople zrake sunca, kišne periode i šarenilo boja sa sobom donosi i bundevu.

Osim što je nezaobilazan motiv jesenskih pejzaža i dekoracija bundeva je ujedno i savršeno zdrava namirnica visoke nutritivne vrijednosti. Bundeva se ne naziva kraljicom jeseni bez razloga. Uz sve zdravstvene blagodati, ona je namirnica koju možete pripremati na mnogobrojne načine u svakodnevnoj prehrani. Bilo kuhana ili pečena uvijek će očarati punoćom ukusa.

Na koji god način iskoristili ovu kraljicu jeseni zasigurno nećete pogriješiti.

Mi vam preporučujemo recept Trezike Petrinić za odlične “Bundevnjake“, a koji je isprobala i s nama podijelila naša Željka Namesnik (Kuhanje je uvijek u modi).


BUNDEVNJACI

Sastojci: 1 manja muškatna bundeva, 2 veće šalice brašna, pola praška za pecivo, žličica cimeta, 2 jaja, šalica smeđeg šećera, 120 ml ulja ili 12 dag maslaca.

Priprema

1. Bundevu ogulite, izrežite na komade i pecite oko 20 minuta na 200°C stupnjeva.

2.Pomiješajte suhe sastojke u jednoj posudi. Umutite jaja i šećer u drugoj posudi. U jaja dodajte pire od bundeve i ulje ili maslac. Zatim dodajte i suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.

    3. Žličicom oblikujte željene bundevnjake, stavljajte na papir za pečenje.

    4. Pecite oko 15 minuta na 160°C stupnjeva.

Skip to content