U atriju Županijske palače jučer su predstavljena nagrađena vina jedanaest vinara s područja Varaždinske županije koja su osvojila 33 priznanja na najprestižnijoj svjetskoj izložbi, 17. Decanter World Wine Awards 2020. u Londonu.

Aktivnosti na promidžbi i brandiranju nastavljaju se još snažnijim tempom pa će odsad nagrađena vina imati ‘Decanter ‘naljepnicu kao garanciju kvalitete. Uz to otisnut je i prigodni katalog s detaljnim prikazom svih nagrađenih vina, a planira se i održavanje vinskih radionica s ugostiteljima i distributerima diljem Hrvatske.

Župan Radimir Čačić kazao je kako je apsolutno impresioniram rezultatima te naglasio kako se mora i dalje raditi na kvaliteti.

Na veliki uspjeh vinara osvrnuo se i hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac Siniša Lasan koji je odabrao 35 uzorka za Decanter te pojasnio kako su vino ove godine ocjenjivali samo suci iz Velike Britanije te kako su prednost imale autohtone sorte.

Podsjetimo, među nagrađenima su i tri vinarije s ludbreškog područja: Vinarija Stručić, Vinski podrum Makar i Vinarija Kežman.

Priliku da čestitaju najboljim vinarima Varaždinske županije iskoristili su i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, zamjenik župana Robert Vugrin, predstavnici ugostiteljskih objekata, turističkih zajednica i kulturnih ustanova te načelnici i gradonačelnici među kojima je bio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.