);
Predblagdanska ponuda na našoj tržnici

Predblagdanska ponuda na našoj tržnici

Iako svjedočimo nekom drugačijem i čudnom vremenu, u našim srcima i mislima ostala je tradicija obilježavanja velikog blagdana. Božić koji je zapravo obiteljski blagdan bez obzira na velika slavlja zagrijat će našu dušu i obilježit ćemo ga na najljepši mogući način.

Ponuda na našoj tržnici malo je manja, ali sve ono što trebamo pronaći ćemo od naših vrijednih prodavača i naš blagdanski stol bit će pun domaćih jela i kolača, jer tradiciju i običaje ne smijemo zaboraviti.

Namirnice koje ćemo svakako kupiti na tržnici su domaći krumpir jer bez njega nema prave krumpirove salate, kao ni francuske salate ili pak pire krumpira kojeg ćemo poslužiti uz tradicionalnu sarmu. Za one pak domaćice koje stalno nešto mijese (pa makar to bili knedli ili šiškrlini) ništa bez dobroga krumpira, zato potražite naše prodavače na tržnici i kupite od njih tu osnovnu namirnicu, a ako kupite koju vrećicu krumpira više, nagradit ćete i njihov trud koji su uložili u svoj ne baš lak posao.

Božićna zvijezda blagdanski ukras našeg doma

Jedan od omiljenih blagdanskih ukrasa u mnogim domovima je upravo božićna zvijezda. Neki savjeti su da je biljku dobro držati dalje od izvora topline i propuha. Isto tako obzirom da ju iz hladnog unosimo u toplu prostoriju moramo to učiniti postepeno i smjestiti je na njeno mjesto, ova se biljka ne voli previše seliti.

Više vrijednih savjeta o čuvanju ove biljke dobit ćete od obitelji Ratković. Zahvaljujući njima i njihovom vrijednom trudu oko uzgoja ovih prekrasnih biljaka tržnica je dobila dio blagdanskog ugođaja.

Med obitelji Virag

Bez obzira na vremenske uvjete, uvijek na našoj tržnici možete kupiti staklenku meda. Osim ostalih domaćih proizvoda tokom godine, med je namirnica koju tu uvijek možete pronaći. U vrijeme prehlada, gripa i ostalih virusa potražnja je još i veća. Kad se još prisjetimo koliko ćemo samo finih medenjaka, medenih pita i ostalih slastica napraviti sa medom onda uz med koji koristimo za čaj, moramo uzeti još staklenku meda od kestena. A kako je vrijeme darivanja, idealan poklon za naše najdraže bit će med kojim ćemo lijepe želje za zdravljem još samo potvrditi.

Med jača naš imunosni sustav i dnevnom konzumacijom pomažemo organizmu u borbi protiv infekcija od virusa, bakterija i gljivica. Poznata su njegova antioksidativna, antimikrobna i antibakterijska svojstva. Sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline koje naš organizam ne može stvoriti, vitamine, minerale i kiseline. Važno je spomenuti jednu zanimljivost na koji način možemo medom pomoći u jačanju organizma i iscrpljenosti ,a savjet je poznatog doktora, ali i medara dr. Lončara. Dakle, kada je organizam iscrpljen, kod bolesti kad se ništa drugo ne može uzimati općenito za jačanje organizma, podizanje energije i imuniteta, pripremite „mednu infuziju“. U jednoj litri mlake vode izmiješati 10 dag meda, 1 limun i odmah popiti pola i to mlako jer se bolje apsorbira, a ostatak poslije popiti polako.

Na našoj tržnici pronaći ćemo i sve vrste domaćeg povrća za fine juhice, variva i sve ostale domaće delicije. Uz domaće namirnice sva jela koje pripremamo bit će ukusnija i zdravija.

Široka je ponuda i raznih domaćih mliječnih proizvoda, od sira i vrhnja (za štrukle) ili za poslužiti uz fini doručak uz malo domaćih narezaka i malo luka, pa do raznih sireva sa okusima ili prgica za nareske uz obiteljska druženja. Za sireve se kaže da su „bajka na tanjuru“ i time je zapravo sve rečeno. Domaći mliječni proizvodi na našoj tržnici vrlo su cijenjeni, pa ukoliko još niste posjetite naše prodavače i kupite domaće proizvode.

Hvala svim prodavačima na našoj tržnici, uz želju za dobro zdravlje i uspjeh u njihovom radu oko uzgoja domaćih proizvoda.

Željka Nemesnik

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content