);
Predavanjem započeli ‘Dani svjesnosti o dijabetesu 2022.’

Predavanjem započeli ‘Dani svjesnosti o dijabetesu 2022.’

Udruga oboljelih od dijabetesa Dia-mell Ludbreg u utorak,  25. listopada, u Centru za kulturu i informiranje Ludbreg ugostila je prim. dr. sc. Andreju Marić, dr.med., spec. interne medicine, subspec, endokrinologije i dijabetologije iz Županijske bolnice Čakovec, koja je ujedno i zastupnica u Hrvatskom saboru te članica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

S obzirom da se bliži 14. studeni – Svjetski dan šećerne bolest, Udruga je organizirala niz aktivnosti pod nazivom “Dani svjesnosti o dijabetesu 2022.” koji traju od  25. listopada do 14. studenog. Dr. Marić započela je ovaj niz s predavanjem na temu “Komplikacije šećerne bolesti”, a osim komplikacija govorila je i o uzrocima dijabetesa, prevenciji i ranom otkrivanju, ekonomskim aspektima, utjecaju na kvalitetu i dužinu života, kliničkoj slici, liječenju i samokontroli.

– Dvorana je bila puna zainteresiranih slušača, a to je najveća nagrada predavaču. Još jednom se pokazalo da samo zajedničkim djelovanjem i suradnjom zdravstvenih djelatnika i bolesnika, uz podršku njihovih obitelji, možemo kvalitetno zbrinjavati oboljele od šećerne bolesti. – poručuju iz udruge DIA – MELL Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content