);
Predavanje za kraj ‘Ružičaste akademije’

Predavanje za kraj ‘Ružičaste akademije’

Posljednjeg četvrtka u ovom ružičastom listopadu u vijećnici CZKIDN održana je posljednja aktivnost u sklopu ‘Ružičaste akademije u organizaciji ludbreških ‘Narcisa’.

Riječ je o predavanje kojeg su Narcise organizirale u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka Čakovec, a koje je održala psihologinja Irena Šestak.

Irena Šestak dolazi iz Čakovca. Mnogi je znaju kao osobu koja aktivno sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama diljem Međimurske županije, pa i mnogo šire, i kao osobu koja svojom pojavom i zaraznom vedrinom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Radi kao psihologinja u OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu te je ujedno i predsjednica Školskog odbora škole. U školi vodi i humanitarnu grupu pod nazivom ‘Mijenjam sebe, mijenjam svijet’ i volontira kao tajnica Županijske lige protiv raka Čakovec. Svojim angažmanima nastoji osvijestiti zajednicu o važnosti posvećivanja vremena samome sebi i svojem razvoju kao osobe. Uz to što predano radi svoj posao, pronalazi i slobodno vrijeme koje posvećuje sebi, prijateljima i obitelji. Tema njenog predavanja bio je stres. Psihologinja je prisutnima dala smjernice o tome kako ga smanjiti, ali i kako se suočiti sa svojom dijagnozom.

-Živimo u vrijeme kada je stres apsolutno nemoguće eliminirati iz naših života, ali opet postoje mehanizmi kako ga možemo, rekla bih i moramo, smanjiti za vlastito dobro, a to je fokusiranje na ono što nam je važno, okružiti se ljudima koji nas izgrađuju, naći vrijeme za sebe, za duhovni rast, fizičku aktivnost i opuštanje, mijenjati ono što nas rastužuje i donosi nemir, a kada to nije moguće, kada baš ništa ne možemo trenutno promijeniti, prihvatiti trenutačnu situaciju takvom kakva jest. – poručuje psihologinja Irena Šestak.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content