);
POZNATI DUO IZ POLJSKE PO TREĆI PUT U LUDBREGU

POZNATI DUO IZ POLJSKE PO TREĆI PUT U LUDBREGU

    Ove godine Ludbrežani su, što se tiče glazbenih događanja, mogli doći na svoje. Najnoviji u nizu koncerata nastup je dueta poznatih poljskih glazbenika iz Krakova. U svečanoj dvorani dvorca Batthyany nastupili su koncertna pijanistica Teresa Kaban i koncertni flautist Henryk Blažej. Gosti iz Poljske vlasnici su brojnih audio i video zapisa, a kao solisti i komorni glazbenici sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Najprije je pijanistica Kaban na klaviru samostalno izvela tri kompozicije Albeniza, Piazzolle i Ginastera, a zatim zajedno s Blažejem još četiri skladbe Dvoržaka, Iberta, Goreckog i Lutoslawskog. Za dolazak ovo dvoje eminentnih glazbenika u Ludbreg zaslužan je ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Branko Dijanošić.

        -Zbog autora skladbi koji su živjeli i stvarali na različitim stranama svijeta, ovaj smo koncert nazvali ‘From Buenos Aires to Paris’. I sami izvođači proputovali su cijeli svijet i nastupali u preko 40 zemalja svijeta. U Ludbregu su po prvi put nastupili 2012. godine, a ovo im je bio treći nastup za ljubitelje klasične glazbe. Redovito kontaktiramo mailom i rado su se odazvali na moj poziv jer se u Ludbregu dobro osjećaju. S njima pregovaramo o još jednoj suradnji na projektu međunarodnog festivala za mlade muzičare starosti od 16 do 18 godina, a koji su nagrađeni na međunarodnim natjecanjima. Festival bi se održao u Ludbregu također u organizaciji Centra za kulturu i informiranje. – rekao je mr. Branko Dijanošić.

    Zahvaljujući osobnim poznanstvima Ludbrežani su mogli uživati u sedamdeset minutnim zvukovima klavira i flaute koja je uz harfu najmilozvučniji instrument te djeluje na slušatelja umirujuće i opuštajuće. A nije li nam to potrebno s vremena na vrijeme?

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content