Na gradskom groblju su povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima antifašističke borbe, kalničkih partizana, te na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata. Vijence su položili gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, vijećnici ludbreškog Gradskog vijeća predvođeni predsjednikom Antunom Šimićem, delegacija Grada Ludbrega i Udruge antifašista općina i Grada Ludbrega uz nazočnost predstavnika udruga iz Domovinskog rata.

O doprinosu Ludbrega antifašističkom pokretu i borbi u kojoj je s područja bivšeg kotara Ludbreg sudjelovalo 1.206 boraca, a 203 poginulo, kratko je govorio Zdravko Pahor, predsjednik Udruge antifašista Grada Ludbrega i općina ludbreškog kraja.

Prema odredbama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, Hrvatska od 2002. godine obilježava 22. lipnja kao blagdan – Dan antifašističke borbe.
Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica pored Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe.