);
Povećanje potražnje za radnicima, prijavljeno 1 009 slobodnih radnih mjesta

Povećanje potražnje za radnicima, prijavljeno 1 009 slobodnih radnih mjesta

Hrvatski zavod za zapošljavanje izvještava kako je proteklog mjeseca u Ispostavi Ludbreg evidentirano 297 nezaposlenih osoba što je za 4,2% manje nego u prethodnom mjesecu. Podsjetimo, pad nezaposlenosti Ludbreg je bilježio i u veljača kada je on iznosi 9,4%.

Ukupan broj nezaposlenih u Varaždinskoj županiji iznosi 2 717. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,3%, a u usporedbi s istim mjesecom prošle godine za 0,9%.

Najviše nezaposlenih je sa završenom srednjom trogodišnjom školom, slijede ih oni s četverogodišnjom te osnovnom školom. Najmanje nezaposlenih je sa završenom višom školom, 1. stupnjem fakulteta ili stručnim studijem.

Porast slobodnih radnih mjesta od 36,4%

Proteklog mjeseca poslodavci su prijavili čak 1 009 slobodnih radnih mjesta, od čega u Ludbregu njih 90. Ukupni je to porast od 269 slobodnih radnih mjesta u proteklom mjesecu, te 408 slobodnih radnih mjesta više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najviše ih je prijavljeno u prerađivačkoj industriji koja je od traženih 378 radnika zaposlila njih 108. U građevinarstvu se zaposlilo 47 radnika što je popunjenje radnih mjesta od 37,01%.U djelatnosti prijevoza i skladištenja zaposlilo se 17 radnika što ostavlja još 46 slobodnih radnih mjesta. Obrazovanje je potraživalo 60 zaposlenika, a prijavilo se i zaposlilo 15 osoba. U zdravstvu je zaposleno 16 od traženih 192 osobe.

Najtraženija zanimanja u ožujku:

  1. viši medicinski tehničar / viša medicinska sestra
  2. medicinska sestra / medicinski tehničar
  3. trgovački radnik / trgovačka radnica
  4. radnik / radnica na proizvodnoj liniji
  5. skladišni radnik / skladišna radnica
  6. prodavač/prodavačica
  7. radnik / radnica za pomoć u kući
  8. šivač / šivačica gornjišta obuće
  9. radnik / radnica na montaži
  10. čistač/čistačica

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content