Točno 4. svibnja, na dan tragične smrti svetog Florijana održana je sveta misa i posvećena obnovljena kapelica u Slokovcu. Kapelica nosi ime zaštitnika vatrogasaca pa je uz mještane Slokovca misi pribivalo i 60-ak vatrogasaca. Misu je predvodio velečasni Kristijan Stojko, a pjevao je i Župni mješoviti zbor.

    -Iako po zanimanju vojnik Sveti Florijan zalagao se kršćane i štitio ih od Dioklecijanova progona. Tako je u Austriji 304. godine pokušao osloboditi 40 kršćana i zbog toga bio mučen i bačen, s kamenom oko vrata, u rijeku Enns. Zato hvala vatrogascima za sve ono što činite za Boga i svakog mještanina svoga. – rekao je velečasni Stojko.

    Pregled o selu Slokovec i 150 godina postojanja mjesne kapelice sažeto je na kraju mise prezentirao član Crkvenog odbora Zdravko Gložinić.

    -Prema podacima kojima raspolažemo naše naselje prvi put se spominje 1659. godine pod nazivom Slokovci, kasnije je zabilježen naziv Slakovci, a ima naznaka da je naziv mjesta nastao od naziva korova ‘slak’ kojeg je očito na ovim prostorima bilo u izobilju. Kapelica veličine 5 puta 3.5 metara sagrađena je 1869., a prvi put je izvana i iznutra obnovljena 1998. godine kada je uvedena i trofazna struja kako bi elektromotor mogao pokretati 46 kilograma teški zvon. Šest godina kasnije sagrađena je metalna ograda oko kapelice, a restauriran je i drveni kip sv. Florijana. Ove godine kapelicu smo ponovno temeljito obnovili na način da je obnovljena fasada, napravljen novi limeni krov, postavljene keramičke pločice te obojani unutarnji zidovi. – rekao je Zdravko.

    Radove na obnovi kapelice financirali su: Vijeće mjesnog odbora, Grad Ludbreg, brojni dobrotvori kao i pojedini mještani sela Slokovec. Kapelica je uređena na ponos svim mještanima, a naročito vatrogascima koji sv. Florijana imaju za svoga zaštitnika i svake godine odaju počast njegovom mučeništvu i žrtvi.

    Poslije mise održano je zajedničko fotografiranje kod same kapelice, a zatim je povorka uz pratnju limene glazbe krenula prema Društvenom domu gdje je održana proslava Florijanova. Osim domaćih vatrogasaca proslavi su pribivali i vatrogasci iz Ludbrega, Bolfana, Hrastovskog, Kučana Ludbreškog, Selnika i Sigeca Ludbreškog.