Ponovno uspostavljen željeznički putnički prijevoz – preporučuje se ONLINE kupnja karte

Ponovno uspostavljen željeznički putnički prijevoz – preporučuje se ONLINE kupnja karte

Javni prijevoz putnika u željezničkom prometu ponovno je uspostavljen u skladu s mjerama Vlade za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Vlakovi voze sukladno voznom redu osim manjeg dijela vlakova koji privremeno neće voziti. Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Izmjene u prometovanju

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

Od 11. svibnja na dionicama pruga na kojima se izvode radovi privremeno ne voze zamjenski autobusi. Zbog radova na pruzi Zaprešić – Zabok vlak 992 (Zagreb GK 14.25 – Kotoriba 18.00) od ponedjeljka do subote polazi iz Zagreb GK u 15.10 sati, a nedjeljom u 14.25 sati.

Od 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji. Detalje možete pogledati OVDJE.

Blagajna i čekaonica na željezničkom kolodvoru Ludbreg zatvorene, karte se kupuju online ili u vlaku

U cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 HŽ je privremeno smanjio broj blagajni pa je tako kartu u fizičkom obliku sada moguće kupiti samo na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, zatim kolodvoru Sesvete, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Kutina, Zaprešić, Sisak, Karlovac, Rijeka, Ogulin, Zabok, Varaždin, Bjelovar, Vrbovec, Koprivnica, Virovitica, Vinkovci, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Osijek.

Isto tako, prijevozne karte mogu se kupiti i u vlaku bez naplate dodatka u slučaju da putnik u vlak ulazi na kolodvoru/stajalištu u kojem blagajne nisu otvorene.

Ipak, HŽ moli putnike da u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 jednosmjerne i povratne karte kupuju online putem na prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP KARTE. 

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

– Molimo Vas da čuvate svoje zdravlje i zdravlje sugrađana te poštujete propisane mjere u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19. Sve potrebne informacije o prometovanju možete dobiti od 6.00 do 22.00 sata na brojevima telefona 060 333 444  (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn / min, a iz mobilne 2,96 kn / min, HT dd) i  01 3782 583 te e-mailu informacije@hzpp.hr. – poručuju iz HŽ-a.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content