Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ i Grad Ludbreg pokrenuli su zajednički projekt u sklopu kojeg će se djeci slabijeg imovinskog stanja pružiti podrška u obrazovanju. Naime, kroz projekt tijekom tri dana u tjednu bit će organizirani produženi boravak, a u projektu sudjeluje i Udruga “Ludbreško sunce” koja organizira prijevoz. Danas je u Međugeneracijskom centru Ludbreg održano svečano otvaranje usluge poludnevnog boravka.
– Našu uslugu zatražio je Centar za socijalnu skrb Ludbreg no najzaslužniji u cijeloj priči je Grad Ludbreg jer bez njihove pomoći i podrške ne bismo danas bili ovdje. Obzirom da upravo danas obilježavamo Međunarodni dan obitelji, odlučili smo da je to pravi trenutak da svečano i otvorimo poludnevni boravak. Ono što mi je drago je činjenica da su ovim projektom Koprivnica i Ludbreg, gradovi koji su smješteni u različitim županijama pokazali jednu inovaciju. Nisu potrebni veliki novci, nisu potrebne velike zgrade ili puno ljudi da bismo doprinijeli kvalitetnijem življenju stanovnika. Svitanje je imalo zaposlenu osobu koja tu može doći raditi, Grad Ludbreg prostor i to je ta suradnja koja je od neprocjenjivanje važnosti kao i Ludbreško sunce koje od samog početka nam je bilo spremno izaći ususret i pomoći. – rekao je Milivoj Androlić, ravnatelj koprivničkog Svitanja.
Sama usluga također je novina, tri godine takvu uslugu pruža koprivničko “Svitanje”, a pokazalo se kao jako dobra pomoć obiteljima i djeci.
– Svi govorimo da zajedno trebamo poraditi na tome da naš grad bude dobar grad prema svima onima koji u njemu žive, bilo da su veliki ili mali, brzi ili spori, visoki ili niski jer svi smo mi dio jedne zajednice koja mora biti dobra. To je ono što nas u Gradu vodi kad razmišljamo o tome gdje ćemo potrošiti ili uložiti neki novac. Važno je da se stalno krećemo naprijed, da gledamo oko sebe, da osluškujemo ljude i njihove probleme jer to su naši problemi i da ih zajedno rješavamo. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
Produženi boravak odvijat će se u Međugeneracijskom centru u Ludbregu koji je otvoren u sklopu europskog projekta Medgen Borza.
 – Cilj tog projekt je smanjenje negativnih učinaka demografskih promjena koji se pokušava ublažiti uspostavom Međugeneracijskog središta u kojem se osiguravaju standardizirani programi za suživot generacija, aktivno provođenje slobodnog vremena starijih i mladih osoba, kvalitetno starenje stanovništva i cjeloživotno učenje. Projekt kojeg pokrećemo s koprivničkim Svitanjem također ide u tom pravcu jer za nas u Ludbregu jednostavno je nedopustivo da je nekome zbog socijalnog stanja onemogućeno kvalitetno obrazovanje – rekao je gradonačelnik Bilić.