U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, policija bilježi veći broj kaznenih djela provala u obiteljske kuće.

Policijski službenici će stoga pojačano nadzirati promet u predvečernjim sati, kada se krađe i provale najčešće događaju, a na oprez se pozivaju i sami građani.

-S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti te prevencije i sprječavanja činjenja prekršaja, kaznenih djela i drugih kažnjivih radnji u vrijeme blagdana, policijski će službenici pojačano nadzirati promet u predvečernjim satima. Savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela. Kod takvih kaznenih djela, pored motiva počinitelja, vjerojatnost da će se isto dogoditi,  leži često i u prilici koju stvara žrtva. – poručuju iz PU varaždinske.
 
S ciljem prevencije provala i krađa, građanima savjetuju:

  • Zaključavajte uvijek ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Sjetite se i otvorenog prozora ili balkonskih vrata.
  • Ključ od stana ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima.
  • Novac i dragocjenosti ne ostavljate u stanu, već ih pohranite na sigurno mjesto (trezori ili na čuvanje kod osoba od povjerenja).
  • Ako ste u mogućosti, ugradite neki od sustava tehničke zaštite ili pak istaknite lažne kamere ili obavijesti da je objekt pod tehničkom zaštitom.
  • Ugradite kvalitetne brave i štitnike cilindra kako ga se ne bi moglo slomiti.
  • Budite aktivni u zaštiti svoje i tuđe imovine te zamjećujte sumnjive osobe i vozila u vašem susjedstvu i dojavite policiji na telefon 192!