Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava danas, 18. svibnja, pripremio je virtualnu izložbu starinskih recepata pod nazivom ‘Je gotovo!?’.

Radi se o receptima koji su pristigli na istoimeni amaterski foto natječaj, a na koji su se mogli prijaviti svi ljubitelji tradicionalne kuhinje. Zadatak je bio pripremiti i fotografirati neko starinsko/tradicionalno jelo i zajedno s receptom poslati ga organizatorima.

– Zaprimili smo ukupno 9 prijava i zahvaljujemo svima koji su odvojili svoje vrijeme i dali doprinos očuvanju starinskih/tradicionalnih jela. U sklopu virtualne izložbe omogućili smo i glasovanje za najbolji recept stoga vas pozivamo da se uključite kako bi zajedno izabrali tri najbolja recepta koja će dobiti poklon paket domaćih ludbreških proizvoda. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.

Ocjenama publike pribrojit će se i ocjene žirija kojeg će činiti Željka Namesnik, voditeljica i urednica radijske emisije ‘Kuhanje je uvijek u modi” na Radiju Ludbreg, a ujedno i autorica nekoliko knjiga recepata, zatim grafički dizajner i fotograf u slobodno vrijeme Miroslav Vađunec te novinarka i urednica Ludbreških novina Iva Havaić Sakač.

– Željka Namesnik ocjenjivat će težinu pripreme pristiglih recepata, Miroslav Vađunec ocjenjivat će kreativnost prilikom serviranja i fotografiranja jela dok će Iva Havaić Sakač ocjenjivati koliko su recepti jasno napisani i prezentirani. – poručuju organizatori.

Rezultati će biti objavljeni 21. svibnja.

– Poklon paketi za tri najbolja recepta sastoje se od poznatih domaćih ludbreških proizvoda – ludbreški hren, med, bučino ulje, heljdino brašno, pirovo brašno ili heljdina kaša, zatim ludbreški peti element – vino, ali i neizostavna oprema svakog kuhara, frtun i kuhača. Zahvaljujemo ludbreškoj Agro Alteri, OPG-u Mirko Lastavec i OPG-u Davor Vađunec što su sudjelovali u pripremi poklon paketa. – poručuju za kraj organizatori.

Virtualna izložba i glasanje.