• Otvorenje stambene zajednice ‘Melitin sunčev put’ – 12 sati

U Sigecu Ludbreškom održat će se svečano otvorenje treće kuće u vlasništvu udruge ‘Ludbreško sunce’ koja će također služiti za pružanje usluga organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku za odrasle osobe s invaliditetom.

Program otvorenja ‘Melitinog sunčevog puta’ započet će u 12 sati.

  • Otvorenje poslovnog prostora zadruge ‘Varaždinski cvijet’ – 14 sati

S početkom u 14 sati održat će se otvorenje novog poslovnog prostora zadruge ‘Varaždinski cvijet’ smještenog u ulici Vatroslava Lisinskog.

  • Predstavljanje kuharice ‘Ludbreška medena kuhinja’ – 16 sati

U nakladi Varaždinske županije, Pčelarskog društva Ludbreg i Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” tiskana je “Ludbreška medena kuhinja”. Riječ je o kuharici koja sadrži trideset recepata na bazi meda koje je pripremio profesionalni kuhar, chef Damir Crleni.

Kuharica je nastavak suradnje na očuvanju tradicijske gastronomije Varaždinske županije i ludbreškog kraja, a njeno predstavljanje održat će se u podrumu Udruge vinogradara ‘Trsek’ (Trg svetog Trojstva 16) u 16 sati.

  • Otvorenje Ludbreškog sejma – 17 sati

Na tradicionalnom ‘Ludbreškom sejmu’ prodavat će se različiti proizvodi kao što su suveniri, ručni radovi, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.

Sejem će se održavati u periodu od 2. do 5. rujna na otvorenom prostoru središnjeg gradskog trga. S radom će početi danas u 17 sati.

  • Koncert Jure Stublića – 21 sat

Danas će se održati i prvi od tri koncerta koji očekuju publiku u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje. Na pozornicu će stati Jura Stublić i grupa Film. Početak koncerta planiran je za 21 sat, dok će prije glavne zvijezde publiku zagrijavati grupa Band Kings i to od 19 sati.

Koncert će se održati u šatoru ispred stadiona Podravina u Ludbregu. Ulaznice za koncert prodavat će se na ulazu u šator po cijeni od 20 kuna.

Cijeli događaj bit će organiziran sukladno epidemiološkim mjerama, a brzo antigensko testiranje posjetitelji će moći obaviti na punktu ispred ulaza u šator. Organizator poziva sve da se pridržavaju već poznatih mjera.