U svečanoj dvorani dvorca Batthyany održana je poetsko-glazbena večer koju je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner. Glavni gost večeri bio je Milko Kiš Deda poznatiji kao klavijaturist zagrebačke grupe Hladno pivo koja je pak poznata po svom frontmenu Mili Kekinu.

-Milko je predstavio svoju zbirku od 55 pjesama pod nazivom ‘Svirao sam po najgorim birtijama ovoga grada’ koju prati snimljeni CD na kojem je autor snimio sve uglazbljene stihove. Osim što izvrsno, već 22 godine, svira klavijature u Hladnom pivu, Milko je kantautor koji se odlično služi akustičnom gitarom i usnom harmonikom. Za njega se može ustvrditi da je autohtoni šansonjer iz Gajnica koji njeguje i žanr ulične pjesme. Radi se o pjesmama sa zahtjevnim tekstovima koji se mogu i recitirati, ali najljepše zvuče uglazbljeni – rekao je Stjepan Stjepić, ravnatelj ludbreške knjižnice.

Milko Kiš je tijekom karijere surađivao s mnogim glazbenicima, radio glazbu za film, za lutkarsko kazalište i dječji zbor, a može se pohvaliti i sa dvanaest samostalnih slikarskih izložbi.

-Slikarstvom se intenzivnije bavi moj sin Leo, a za mene je značajnije da sam svirao na Savskom riječnom brodu Brazil, a sada osim u Hladnom pivu sviram i u glazbenom triu ‘Milko i Ostatak’. Radim kao pedagog u đačkom domu, a osim mene u obitelji pisanjem stihova bavi se i moja supruga Ivanka – rekao je Milko Kiš.

Prigodu da odrecitira svoje dvije pjesme nije dobila samo njegova supruga Ivanka već su svoje stihove kazivali i Ivan Grahovec, Terezija Flegar, Snježana Liber, Davorka Črnčec i Aleksandar Horvat. Sve u svemu jedna lijepa poetsko-zabavna večer koja je bila dogovorena za 2019. godinu, a zbog svima poznatih razloga ostvarena tek sada.