);
Podravina kreće s pripremama već 15. siječnja

Podravina kreće s pripremama već 15. siječnja

Protekla godina bila je turbulentna na svim životnim područjima pa tako i na sportskom planu. Nogometaši Podravine nekoliko su puta započinjali pa zatim i prekidali treniranje. Unatoč tome, imaju tek jednu neodigranu utakmicu u Bjelovaru  zbog odluke Stožera CZ kojom su prekinuta sva natjecanja u svim ligama osim prve i druge. Bez obzira na sve ipak se kroz godinu dogodilo puno događaja vrijednih spomena.

-Nakon proljetnog prekida prvenstva uspjeli smo 13. lipnja organizirati susret ‘pobjedničke ekipe’, koja je ne tako davno osigurala nastup u drugoj hrvatskoj ligi, protiv seniorske ekipe. Seniori su tada bili ‘u nastajanju’ za novu sezonu, a vodio ih je trener Matija Kristić. U toj utakmici mnogi igrači slavljeničke ekipe pokazali su da još nisu za staro željezo: Vručina, Krušelj, Vađunci, Kosir i drugi – rekao je Vitomir Namjesnik, tajnik Podravine.

Nakon šest odigranih kola u novoj prvenstvenoj sezoni Podravina je potpisala novog trenera. Matiju Kristića, koji je zabilježio jednu pobjedu, tri remija i dva poraza, na klupi je od 1. listopada zamijenio Mario Kovačević.

-Polovično sam zadovoljan našim učinkom. Vodio sam ekipu u sedam susreta i uspjeli smo nanizati tri uzastopne domaće pobjede te jedan remi, ali smo na sva tri gostovanja poraženi. Ekipa je mlada i nedovoljno iskusna pa brzo primimo gol, a onda se mučimo kako bi izjednačili. Iskusne ekipe se nakon vodstva povuku pa nas kažnjavaju iz kontri – rekao je Mario Kovačević, trener Podravine.

Od 18. listopada na čelu Podravine je poznati poduzetnik Dražen Crnković koji je na promociji najavio orijentaciju na vlastite mlade snage iz ‘ludbreškog nogometnog bazena’.

-Možemo reći da su naši juniori Pavao Zadravec i Matija Havaić dobili puno prigode za igru u seniorskoj ekipi i da su te prilike dobro iskoristili. Oni su naša mladost i klupska budućnost, a u dogovoru s trenerom Kovačevićem pokušat ćemo skautirati još dvojicu mladih i perspektivnih igrača sa šireg ludbreškog područja kako bi ih uključili u pripreme sa seniorskom ekipom koje planiramo započeti već 15. siječnja 2021. Sretni smo što smo uspjeli da Hrvoje Crnčec i tri Karla (Dumbović, Sambolec i Jadanić) postanu naši igrači tj. da ne ovisimo o posudbama. Naša želja je da u klub vratimo i igrače koji su stasali u Podravini, a sada igraju po okolnim klubovima. Nakon šest godina ponovno smo prezimili u Županijskom kupu s velikim izgledima da doguramo do finala što bi značilo da ćemo se natjecati i u pretkolu Hrvatskog kupa. Želim se zahvaliti svim veteranima koji pomažu u organizaciji, dopredsjednicima, članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, tajniku kao i sponzorima koji su nas podržali – rekao je Dražen Crnković, predsjednik Podravine.

U ludbreškoj ‘staroj dami’ planirali su i ove godine nastaviti već desetogodišnju tradiciju posvećenja klupskih prostorija u prigodi Božića no tradicija neće biti nastavljena jer su kardinal Bozanić i biskupi donijeli odluku da se ove godine blagoslov kuća odgađa.

-Planirali smo organizirati susret s igračima barem seniorske ekipe međutim i od toga smo odustali jer neki igrači bi trebali tražiti propusnice. Tiskani su kalendari koje ćemo podijeliti tek na početku priprema. Trener Kovačević je već napravio plan priprema i dogovorio pripremne utakmice sa međužupanijskim četveroligašem Ferdinandovcem i županijskim prvoligašem Borcem iz Imbriovca. Hoće li se naši planovi ostvariti ovisi o ukupnoj epidemiološkoj situaciji i odlukama Stožera CZ. Zbog toga koristimo prigodu da na ovaj način svim igračima, trenerima i navijačima Podravine kao i svim ljubiteljima nogometa poželimo blagoslovljen Božić i Sretnu Novu godinu – poručuje predsjednik Podravine ispred uprave NK Podravina.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content