);
Podravina ima već trećeg trenera u ovoj sezoni

Podravina ima već trećeg trenera u ovoj sezoni

Nogometaši ludbreške Podravine danas su trebali započeti s pripremama za proljetni nastavak sezone. Međutim, Nacionalni stožer civilne zaštite RH dozvoljava kolektivno treniranje samo profesionalnim ekipama što znači samo prvoligašima i drugoligašima. Zabrana za amaterske ekipe na snazi je do 31. siječnja što znači da će novi trener Podravine Velimir Špikić Eko s momčadskim treninzima započeti dva tjedna kasnije od planiranog.

Velimir Špikić već je treće seniorsko trenersko ime u ovoj natjecateljskoj sezoni. Podsjetimo, ljetne pripreme i prvih šest prvenstvenih utakmica vodio je trener Matija Kristić ubilježivši jednu pobjedu, četiri neriješene i jedan poraz čime je ostvareno sedam bodova. Nakon iznenadnog odlaska Kristića u Polet iz Svetog Martina na Muri, Podravina je angažirala Maria Kovačevića koji je dva tjedna ranije napustio upravo spomenuti Polet. Kovačević je vodio ludbreške nogometaše u sedam prvenstvenih utakmica i osvojio deset bodova zabilježivši tri pobjede, jedan remi i tri poraza ostavivši Podravinu na devetom mjestu prvenstvene ljestvice. Točno na Staru godinu Kovačević je prihvatio zov druge lige i preselio u čakovečko Međimurje gdje je ranije stekao trenersko ime.

Poučena iskustvom, uprava Podravine smatrala je da treći trener u sezoni mora biti trajnije rješenje kako opet za dva mjeseca ne bi momčad ostala bez glavnog stratega. Osim toga i navijači su bili mišljenja da vođenje seniorske ekipe treba povjeriti domaćem stručnjaku.

-Razgovarao sam s Velimirom Špikićem koji je izrazio zadovoljstvo radom uprave, kvalitetom igračkog kadra kojeg posjedujemo i koji mi je potvrdio da možemo dugoročnije računati na njega. Kao rješenje na trenerskoj poziciji nije postavljao nikakve uvjete u smislu dovođenja igrača – rekao je Dražen Crnković, predsjednik Podravine.

-Eko je već u više navrata bio trener Podravine i svaki put je od ekipe izvukao maksimum. Jedna od njegovih dobrih osobina je što mu nitko ne može utjecati na slaganje sastava već mu igraju dečki koji redovito treniraju i najviše se zalažu za uspjeh ekipe – pojasnio je Vitomir Namjesnik, tajnik Podravine.

Velimir Špikić Eko – treći put na trenerskoj klupi Podravine

Velimir je pouzdani vojnik kluba koji se istaknuo najprije kao dugogodišnji kapetan seniorske momčadi, zatim kao trener mlađih uzrasnih kategorija te dvaput kao trener seniora.

-Prvi put sam seniore vodio šest i pol godina počevši kao ‘igrač-trener’ od sezone 1998./1999.. U tom mandatu igrali smo utakmicu šesnaestine finala hrvatskog kupa protiv Hajduka u kojoj smo poraženi tek u produžetku ‘zlatnim golom’ Tomislava Ercega. Zatim sam od 2006. godine kao šef škole nogometa pet godina vodio mlađe uzrasne kategorije, a seniore sam drugi put preuzeo u sezoni 2016./2017. godine i vodio sezonu i pol – prisjeća se Velimir.

Pod njegovim vodstvom Podravina je posljednji put osvojila županijski kup protiv Plitvice iz Gojanca u finalnoj utakmici u Varaždinu. Bilo je to 2014. godine kada je Velimir nakratko preuzeo ekipu nakon otkaza suradnje sa Zoranom Kastelom sadašnjim trenerom ekipe Varaždina. Ovo je treći put da Velimir preuzima seniorsku ekipu.

-Klupsko rukovodstvo je dobro posloženo, postoje jasni ciljevi i zato sam se prihvatio ovog posla. Mislim da je ekipa dobra i da dečki imaju potencijala, da žele ne samo napredovati već i uspjeti u nogometnom svijetu te da možemo dohvatiti finale županijskog kupa i doigravanje za prvaka. Dobro bi nam došao jedan izraziti gol igrač jer Podravina je u 13 prvenstvenih kola zabila svega 14 golova, a to je premalo naročito ako se žele osvajati bodovi na gostovanjima – pojasnio je popularni Eko.  

Eko još uvijek igra natjecateljski nogomet za ekipu Podravine u veteranskoj ligi, glavni je organizator veteranskog ‘rafting team buildinga’ rijekom Dravom, a nije mu problem stati niti na ulaz gradskog stadiona radi prikupljanja donacija za ulaznice.

-Josip Golubar iz varaždinskog Varteksa najvjerojatnije neće doći, ali ne bi bilo loše da ostanu Sven Golub i Hrvoje Crnčec. Vjerujem u dobru suradnju s pomoćnikom Mariom Piškorom i trenerom vratara Nevenkom Blagajem. Prvenstvo bi trebalo započeti 27. veljače i izvjesno je da ćemo pripremama priključiti još tri juniora prema preporuci njihovog trenera Sanjina Kramara – završio je novi trener Ludbrežana.

Novom treneru Podravine želimo puno uspjeha u radu te da se zadrži na trenerskoj funkciji plavih bluza najmanje polovicu vremena od svog prvog trenerskog mandata što znači barem tri godine. Ovog proljeća kup, a sljedeće sezone prvenstvo. Zašto ne!

Navijačima želimo što brži povratak na tribine.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content