Stigli su podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti u srpnju. U Varaždinskoj županiji proteklog je mjeseca evidentirano 2 526 nezaposlenih osoba od čega u Ludbregu njih 267. Ispostave Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Cestica bilježile su porast nezaposlenosti, dok je Ludbreg ostao na istoj brojci kao i prethodnog mjeseca.

Ako gledamo cjelokupan broj nezaposlenih u županiji on je u usporedni s lipnjem veći za 4,9%, ali manji u odnosu na isti mjesec prošle godine za 23,4%.

Tijekom srpnja evidentirano je 549 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavilo se 347 osoba, nakon škole 132, a iz neaktivnosti 70 osoba. U ukupnom broju nezaposlenih osoba je 1.121 muškarac i 1.405 žena.

Ponuda radnih mjesta

Tijekom srpnja 2021. godine prijavljeno je 727 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 slobodnih radnih mjesta manje nego u proteklom mjesecu. U Ispostavi Ludbreg evidentirano je njih 54.

Na listi najvećeg broja prijavljenih slobodnih radnih mjesta prvo mjesto i dalje drži prerađivačka industrija koja je od 251 popunila njih 79. Nakon prerađivačke industrija najveća potražnja za radnicima je u djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, građevinarstvu, administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima te trgovini.

Najtraženija zanimanja tijekom srpnja 2021. godine bila su:

Radnik / radnica na proizvodnoj liniji

Zaštitar / zaštitarka osoba i imovine

Medicinska sestra / medicinski tehničar

Prodavač / prodavačica

Vozač / vozačica teretnog vozila

Administrativni službenik / administrativna službenica

Odgojitelj / odgojiteljica predškolske djece

Rukovatelj / rukovateljica brojčano upravljanim strojem za obradu kovina

Zavarivač/zavarivačica

Konobar/konobarica