Dječji vrtić Smjehuljica u suradnji s projektnim partnerom Gradom Ludbregom provodi projekt Smjehuljica – moj drugi dom, usmjeren na unapređenje postojećih i razvoj novih programa te uvođenje usluge poslijepodnevnog rada vrtića (do 18:00 sati), u svrhu usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja polaznika vrtića. Financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 24 mjeseca, od 4. rujna 2018. do 4. rujna 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.663.742,10 HRK te je iz sredstava Europskog socijalnog fonda sufinanciran u stopostotnom iznosu.

U sklopu projekta u četvrtak 25. listopada u 17 sati u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” bit će održana početna konferencija.

Tijekom projekta polaznicima Smjehuljice će se pružiti veća kvaliteta odgoja te poticati njihova kreativnost i stvaralaštvo, kao i njihova znatiželja i logičko razmišljanje. Sami programi koje obuhvaća usluga poslijepodnevnog rada vrtića je redovni primarni program, program ranog učenja engleskog jezika, likovna i glazbena igraonica, vjerski program i folklor, koji će biti obogaćeni novim uslugama koje će se tijekom projekta uvesti u rad vrtića, za što će se provesti i edukacije stručnjaka –odgojitelja Smjehuljice koji rade s polaznicima.