);
Pobjednice nagradnog natječaja ‘Je gotovo?!’ preuzele svoje poklon pakete

Pobjednice nagradnog natječaja ‘Je gotovo?!’ preuzele svoje poklon pakete

Pobjednice nagradnog natječaja ‘Je gotovo?!’ o kojem smo pisali OVDJE jučer su preuzele svoje poklon pakete.

Njihovi recepti proglašeni su najboljima nakon što su se zbrojili glasovi publike i žirija. Kao nagradu osvojile su paket domaćih ludbreških proizvoda koje je Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ pripremio u suradnji s ludbreškom Agro Alteriom, OPG-om Mirko Lastavec i OPG-om Davor Vađunec.

Zahvaljujemo svima koji su odvojili svoje vrijeme i sudjelovali u natječaju. Ludbreg se ima čime ponositi kada je u pitanju tradicijska kuhinja. Vjerujemo da brojne kuharice još uvijek kuhaju po receptima svojih baka i prabaka. Upravo te recepte i njihovu tradicijsku vrijednost treba sačuvati od zaborava. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.

Biserka Zlatar – Perkelt od piletine sa žgancima od heljde

– Jelo koje sam prijavila na natječaj sam zapravo pripremala sebi za ručak. Jako volim heljdu i ona je na mojem meniju minimalno dva puta tjedno. Nakon što sam pripremila jelo razmišljala sam da li da ga pošaljem ili ne. Evo moja konačna odluka ispostavila se odličnom. Zahvaljujem na poklonu koji je stvarno bogat. Nadam se da će se ovakvi programi nastaviti organizirati i održavati.

Anica Šimić – Obična (prazna) mazanica

– Jako me iznenadila informacija da je moj recept ušao među prva tri. Nisam očekivala da će jedna prazna mazanica osvojiti nagradu, ali dok pogledate upravo tako se nekad kuhalo. Žene su pripremale ona jela za koja su namirnice imale kod kuće, tako se radila i mazanica. Poklon je odličan i zahvaljujem organizatorima. –

Elizabeta Črepinko – Pita od sira sa džemom od rabarbare i jagoda

Prijavila sam se na nagovor svog Marka i pripremila pitu od sira sa džemom od rabarbare i jagoda i to zadnji dan natječaja. To se kod nas često sprema i uvijek brzo ‘nestane’. Pohvaljujem ovakve programe i zahvaljujem na nagradi, stvarno je nisam očekivala i bila sam jako iznenađena.-


Svi pristigli recepti:

Štefica Matijašec – Pohane Ćufte

Elizabeta Črepinko – Pita od sira sa džemom od rabarbare i jagoda

Biserka Zlatar – Perkelt od piletine sa žgancima od heljde

Nada Dobec – Srneći gulaš

Biserka Kutnjak – Seljačka pita

Jadranka Draganić – Kukuruzna zdigana zlevanka

Anica Šimić – Obična (prazna) mazanica

Ružica Novak – Starinski klipići

Marija Kukec – Pogača sa sirom

Virtualnu izložbu pristiglih recepata možete pogledati na web stranici CZKIDN.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content