);
Pobjednica Kros lige poručuje: Trčite i vi!

Pobjednica Kros lige poručuje: Trčite i vi!

Druga je subota u studenom, dan hladan i tmuran, pravi jesenski, mobitel pokazuje sedam stupnjeva Celzijevih. Uz pomoć Dražena Komesa pokušavamo stupiti u kontakt s pobjednicom ovogodišnje Kros lige Ludbreg 2020. Imamo sreće, javlja nam se Ines Balog, Ludbrežanka koja je ove godine bila najbrža u čak pet utrka.

-Željeli bi predstaviti pobjednicu ludbreške Kros lige. Gdje se možemo naći? – pitamo. Na Otoku mladosti! Upravo se zagrijavam za 16 kilometara kraće Crazy Hill Trail staze, al’ mogu vas pričekati desetak minuta. – odgovara nam Ines.

Odgađamo ručak, uzimamo fotić, uskačemo u patike i evo nas točno u podne na novoizgrađenom mostiću. Ines nas je dočekala izuzetno ljubazno, odlično raspoložena. Krećemo s pitanjima i dobivamo odgovore iz kojih se može, na prvu, zaključiti da joj je trčanje ‘ušlo u krv’.

-Počela sam trčati prije tri godine, krajem 2017. Članica sam Športsko rekreacijskog društva BSV Ludbreg, a od rujna ove godine i Atletskog kluba Varaždin. Treniram pod paskom poznatog dugoprugaša Josipa Lackovića. Trčim pet puta tjedno, po cesti manje, češće u prirodi. Kada trčim po cesti obavezno slušam muziku tako da se ispričavam svima koji su me pozdravili, a ja im možda nisam odgovorila. – rekla je Ines.

Ines najviše rekreativno trči s prijateljicom Kornelijom Belovari, a ozbiljnije je počela trenirati nakon nekoliko uspjeha na trail utrkama.

-Krenulo me ove godine nakon što sam poderala dva para Salomonki. Osvojila sam druga mjesta na utrkama u Zlataru i Varaždinu, a pobijedila u Ludbregu. Zabavnije je trčati u društvu s prijateljima. Evo, već sutra idem s Marinom Šegović-Žnidarić i Robertom Hercegom u Zagreb na trail utrku po Medvednici. Ipak, najljepše mi je trčati u Ludbregu. Ove novouređene staze oko Otoka mladosti su super i za par godina dok se sve kompletno uredi ovdje će biti ‘vrh’. Zamjetno je da se sve više ljudi bavi trčanjem i to je jako dobro. – zaključila je Ines.

Pošto su dani kraći desetak trkača članova BSV-a trči po kros stazi oko Otoka mladosti i noćne utrke. Priključiti im se mogu i ostali zainteresirani građani, a jedina dva uvjeta za sudjelovanje su posjedovanje mobitela u džepu ili ruksaku i led svjetiljke na glavi. Noćne utrke održavaju se svake srijede s početkom u 19 sati i 30 minuta.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content