Na poprište tradicionalnog silvestarskog susreta kod Stare elektre prvi je došao autor ovih redaka. Nigdje nikoga! Linije na terenu nisu najravnije, ali su svježe iscrtane. Dakle, utakmica između ‘starih’ i ‘mladih’ ipak će se održati. Tradicija neće biti prekinuta. Nakon par minuta nisam više sam. Odnekud se pojavio brižno njegovan zlatni retriver. Pas je preskočio ogradu i pobjegao od zabrinutih vlasnika zbog pucnjave petardi.

    Nakon pola sata počeli su pristizati članovi Društva za sport i rekreaciju BSV Ludbreg. Jedan je dovezao stol i glavni sastojak za kuhano vino. Drugi je dopremio plinsku bocu. Tko je trebao donijeti plamenik? Začas se na igralištu okupilo mnoštvo nabrijanih nogometaša, ali i navijača na zelenoj tribini. Snimili smo zajedničku fotku i pregovori oko broja igrača u polju mogli su početi: ‘Igrali bumo 4+1! Nema šanse, igra se 5+1! Tko će suditi? Pa tu je Tihomir Cenko, neka on sudi. Ja vam mogu samo mjeriti vrijeme jer vi nikad niste zadovoljni sa suđenjem bilo tko da sudi. Igraju se dva poluvremena po 35 minuta.’

    Još samo malo i utakmica bi mogla početi. Jer ako ne počne, smrznut će mi se kemijska, a tko će onda sve događaje uspjeti popamtiti? Uz ogradu se okuplja zavidan broj glasnih navijača. Ljudi stižu sa svih mogućih brežuljaka. Većina navija za ‘stare’ jedino najstarija teta navija za ‘mlade’. Ekipe su dodatno nabrijavaju jer u ovoj utakmici se može sve, samo se ne smije izgubiti. Mladi u jedan glas u krugu uzvikuju: ‘mladi luk!’, a stari: ‘za gemišt!’. Sad još samo treba odrediti koja ekipa će ove godine nositi markirke.

    Utakmica je počela. Pozivu ‘starih’ odazvao se i Bojan Vručina, ali ne može igrati zbog ozljede. Igra se kao da je finale svjetskog prvenstva. Bojim se da bi moglo doći do ozljeda. ‘Stari’ ne samo da drže nulu već i propuštaju niz odličnih prigoda za postizanje pogotka. Odlično brani i njihov golman Silvio Posavec – Silvek. Posljednjih deset minuta prvog poluvremena ‘mladi’ postižu dva pogotka i na kuhano vino odlazi se rezultatom 0 : 2. Svoj prvi pogodak postigao je ‘Gregor’ koji igra s kapicom Djeda Mraza da nas podsjeti da se utakmica igra na Staru godinu.

    Počelo je drugo poluvrijeme. ‘Stari’ vjeruju da mogu izjednačiti i ne predaju se. Niti slučajno! ‘Mladi’ u svojim redovima imaju odličnog tehničara u liku Andrije Havaića koji namješta nekoliko prigoda. Iskorištena je tek jedna i 15 minuta prije kraja već je sad uvjerljivih 0 : 3. I kad su svi mislili da je sve gotovo rezultat smanjuje Ivan Novak – Fročo. Lopta upada u Bednju, ali na terenu igraju Jurica, Vlado i Gregor, vatrogasci izvježbani za iznenadne situacije. Slijedi uzbudljiva završnica u kojoj najviše energije iskazuje Vlado Vukina kojeg neslužbeno proglašavamo igračem utakmice.

    Po završetku utakmice koja je završila rezultatom 1 : 3 slijedili su prijateljski zagrljaji i čestitke sviju koji su nastupili. Čestitke svima i od autora ovih redaka. Vidimo se i sljedeće godine!