);
Plitvica može bolje, Zadrugar drugi, Poljanec lider

Plitvica može bolje, Zadrugar drugi, Poljanec lider

Nakon što smo prošlog mjeseca napravili analizu Županijskog kupa ovog puta donosimo pregled prvenstvenih susreta ekipa s područja Grada Ludbrega koje nastupaju u županijskim ligama.

U prvoj županijskoj ligi ŽNS Varaždin nastupa jedino Plitvica iz Selnika. Uprava Plitvice je ovog ljeta bila izuzetno aktivna i dovela puno novih igrača: Dominika Draguljića, braću Hlebar, Nikolu Sajka te u svoje redove vratila Linu Vukovića i Brunu Ipšu. Novi trener Mario Ružić uspio je popraviti igru iz prvog kola kada je Plitvica neočekivano izgubila na gostovanju u Beretincu. U drugom kolu u Selniku teško je stradao Polet iz Cestice, ali je labuđi pjev Plitvice trajao kratko. Naime, Selničani su igrali čak tri uzastopne utakmice na domaćem terenu te od maksimalnih devet osvojili tek četiri boda. Nakon petarde Poletu, Plitvica je minimalno izgubila od Novog Marofa i odigrala tek neriješeno protiv Mladosti iz Varaždina. Zatim su uslijedile dvije teške utakmice protiv prvoplasiranog Obreša u Svetom Iliji gdje je Plitvica glatko izgubila rezultatom 3:0. Kod kuće, prošle nedjelje, odigrala je lokalni derbi protiv snažne ‘kombinacije’ Drava-Ajax i remizirala pa nakon 6. odigranih kola na kontu ima tek 5 bodova. Plitvica može bolje od trenutnog 11. mjesta i vjerujemo da će trener Ružić uspjeti što prije posložiti ekipu jer klupska uprava je ovog ljeta dovela možda čak i previše novih igrača. Najnovija pojačanja, Matija Tušek i Marko Mamić pristigla su čak iz Zagreba na način da tamo treniraju, a ovdje samo dolaze igrati utakmice.

Od ove sezone u drugoj županijskoj ligi natječe se čak 16 klubova pa je u igri čak 30 prvenstvenih kola odnosno 90 bodova. U jesenskom dijelu bit će odigrano 15 prvenstvenih kola, a dosad je odigrano 7 kola. U ovoj ligi imamo dva predstavnika Zadrugar iz Hrastovskog i Mladost iz Sigeca. Na polovici jesenske polusezone pri samome je vrhu Zadrugar iz Hrastovskog kojeg vodi Jurica Vručina, a Mladost iz Sigeca trenera Marija Piškora drži odlično 5. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Mladost može biti zadovoljna bodovnim učinkom jer mnogi dečki zbog poslovnih obaveza ne mogu redovito trenirati.

Zadrugar je kiksao tek jednom i to na domaćem terenu protiv Razvitka iz Čičkovine, ali je imao puno sreće na gostovanju protiv Radničkog iz Hrženice te protiv Podravac-Kitra iz Sesveta Ludbreških kada su ‘kauboji’ do istovjetne pobjede od 3:2 došli doslovce u zadnjim minutama susreta. Da u Zadrugaru misle ozbiljno stoji činjenica da su nakon pet odigranih kola uspjeli angažirati bivšeg prvoligaškog igrača Bojana Vručinu s kojim mogu osvojiti vrh prvenstvene ljestvice i napredak u prvu županijsku ligu sljedeće sezone. Zanimljivost leži u činjenici da starijeg brata Bojana u Zadrugaru trenira njegov mlađi brat Jurica. Bojan je registriran u petak i već je drugi dan nastupio i postigao gol u visokoj prvenstvenoj pobjedi Zadrugara od 8:1 protiv Poleta iz Martijanca. U 7. kolu Zadrugar je bio uspješan na gostovanju u Velikom Bukovcu čime se zadržao na 2. mjestu prvenstvene ljestvice sa 18 osvojenih bodova. Za prvo mjesto na tablici Zadrugar će se boriti kod kuće sljedeću subotu protiv Orača iz Petrijanca.

U trećoj županijskoj ligi Skupina Ludbreg samo je 10 klubova pa se igra trokružno, a nastupaju četiri naše ekipe. Najviše razloga za zadovoljstvo ima NK Poljanec koji je nakon šest odigranih kola na samom vrhu prvenstvene ljestvice sa 14 bodova, Sloga iz Slokovca je sedma, a najslabije stoje Gora iz Globočeca i Podgora iz Bolfana. Podgora se nakon godinu dana pauze ponovno počela natjecati, ali još uvijek nije osvojila niti jedan bod, a Gora je svoje prve bodove osvojila tek u 5. kolu baš protiv Podgore u Bolfanu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content