Travanj 2022. će u Ludbregu, čini se, biti zabilježen kao mjesec plesnih postignuća. Naime, paralelno s uspjehom Ludbreškim mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg na državnom natjecanju, veliki su uspjeh zabilježili i plesači plesne skupine ‘CRAZY HILL’ KUD-a Anka Ošpuh koji su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Skopju.

Nakon cjelogodišnje pandemijske zabrane, plesna skupina ‘CRAZY HILL’ KUD-a Anka Ošpuh ponovo je na okupu i nakon početnih preslagivanja i zbrajanja, u punom je zamahu. To potvrđuje i njihov plasman na ovogodišnjem izdanju Inter Dance Festa, jednog od najznačajnijih plesnih događaja u ovom dijelu svijeta, a koji se održao u Sarajevu u periodu od 1. do 3. travnja.

Inter Dance Fest okuplja regionalnu i svjetsku plesnu elitu – sjajne trenere, renomirane međunarodne suce, kao i predstavnike Svjetske plesne organizacije te plesnih saveza zemalja regije.

Na natjecanju su sudjelovale plesne skupine iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Italije, Austrije, Rumunjske, Mađarske, Bugarske, BiH i Hrvatske. Uzimajući u obzir veoma jaku konkurenciju, mladi plesači KUD-a Anka Ošpuh još su jednom pokazali svoju kvalitetu. Izveli su 6 koreografija, a u Ludbreg se vratili s 5 medalja – tri zlata, srebrom i broncom.

ZLATNO odličje

Koreografija FHONE (Jazz Dance-Formations-Adults)

Koreografija LION (Open Category-Formations-All age)

Koreografija ATTENTION (Open Category-Formations-All age)

SREBRNO odličje

Koreografija THE HEART (Modern-Formations-Adults)

BRONČANO odličje

Koreografija SONČECE (Production-Productions-All age) BRONCA

4. mjesto

Koreografija GIMME, GIMME (MTV Dance-Formations-Children)

– Konačno se plesna scena pokrenula te su krenula natjecanja. Ovo nam je bilo jedno od većih i zahtjevnijih natjecanja. Konkurencija je bila jaka, ali zadovoljstvo osvojenog je veće. Plesači su nam bili na zavidnom nivou i disciplinom, ponašanjem, a naravno i plesom. Nažalost jedna koreografija bila je četvrta te se nije kvalificirala za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Skopju. No, ono što je odlično je da su naši plesači uz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo dobili poziv i iz Slovenije, Italije i Crne Gore. Umorni, ali puni pozitive vratili smo se u Ludbreg. Moram napomenuti da smo mi voditelji jako ponosni na naše plesače, pogotovo naš mladi koreograf Filip Katalenić koji je osvoji čak dva zlata i srebro sa svojim koreografijama. Ludbreg može biti ponosan na djecu koju ima. – istaknula je voditeljica Ana Katalenić koja ih je zajedno s Ivanom Kapustom i Filipom Katalenićem pratila na natjecanju.

Plesnoj skupini ‘CRAZY HILL’ i njihovim voditeljima želimo puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu!