Ženska vokalna skupina Pajdašice djeluje u sastavu KUD-a Anka Ošpuh Ludbreg od 2005. godine. Jezgru čine dugogodišnje članice KUD-a, kao i kasnije pridružene članice. U svom repertoaru njeguju višeglasno pjevanje tradicionalnih i folklornih napjeva u obradama i aranžmanima poznatih hrvatskih skladatelja pod vodstvom glazbene pedagoginje prof. Zdenke Knapić. Od osnivanja do danas ŽVS Pajdašice odradile su preko 200 nastupa u zemlji i inozemstvu, samostalnih ili u sklopu programa KUD-a, redovite su na Županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava, te su u više od petnaest godina djelovanja redovite predstavnice Varaždinske županije na državnoj smotri, na kojoj su 2019. godine osvojile Srebrnu plaketu. Valja istaknuti i sudjelovanje na festivalu glazbe u Lisinskom, te u međunarodnom glazbenom projektu ‘Voices of the world’ u Francuskoj.
Svojim višegodišnjim djelovanjem i pjevačkim usavršavanjem ŽVS Pajdašice su postale prepoznatljivo ime na karti kulturnog amaterizma i tradicije višeglasnog pjevanja, a njegovanjem tradicionalnih napjeva uspješno predstavljaju svoje društvo, Grad Ludbreg i Republiku Hrvatsku.

Pekarna Centar kao samostalni obrt u vlasništvu Gjergja Kajzogaja posluje od 12. kolovoza 2006. godine, isprva u unajmljenom prostoru, a od 1. studenoga 2010. godine u novo izgrađenom poslovnom prostoru na lokaciji Petra Zrinskog 3 u Ludbregu.
U ovom obiteljskom obrtu uz vlasnika, suprugu i djecu zaposleno je još 11 djelatnika, tako da ima ukupno 14 zaposlenika. Vlasnik obrta poznat je mnogim Ludbrežanima, a i onima iz okolice po svojim dobrim djelima i sponzorstvima – nesebično daruje svoje proizvode starijim, nemoćnim i siromašnijim sugrađanima, a sponzorira i dobrovoljna vatrogasna društva, sportske klubove i razne druge udruge koje mu se obrate za neki vid pomoći s područja Grada Ludbrega, okolnih općina te na nivou županije.
Od 2017. godine sudjeluje financijski u oglašavanju u «IV nakladništvo» d.o.o. koje izdaje International police association (IPA)-Hrvatska sekcija. Prikupljenim sredstvima od izdanih edukativnih i informativnih brošura i revija nastoji će pomoći djeci Varaždinske županije u borbi protiv droga, nasilja i sl.

Udruga –Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa osnovana je 12. travnja 2012. na inicijativu nekoliko žena koje su uvidjele da udruge te tematike nema na području Grada Ludbrega i okolice, a bile su svjesne potrebe i situacije te odlučile osnovati udrugu.
Udruga je u ovih 10 godina rada organizirala veliki broj tribina i predavanja te je i drugim aktivnostima pokušala podići ženama svijest o važnosti preventive koja je uvijek jefitinija od liječenja. Udruga je članica EUROPA DONNA HRVATSKE od samog osnivanja 2012. godine, a od 2019. godine i članica SURDE.Tokom godina obilježava datume koji su važni za udrugu (Dan Narcisa, Dan ružičaste vrpce, Dan zdrave dojke), a time potiče žene da vode brigu o sebi, da budu sebi važne. Redovito (osim sada u vrijeme pandemije) organizira edukativna predavanja; onkologa, psihologa, ginekologa, radiologa te prema potrebi i iz drugih zdravstvenih područja. Također organizira edukativno-kreativne radionice gdje pomaže ženama da nauče nešto novo čime mogu upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Organizira fizičku aktivnost «Pokretom do zdravlja» jednom tjedno uz suradnju fizioterapeuta, nordijsko hodanje. Udruga i putem lokalnih i regionalnih medija apelira na žene da se odazovu nacionalnim pozivima na preventivu. Organizira edukativna predavanja u Srednjoj školi Ludbreg, surađuje s udrugama s područja Grada Ludbrega, s udrugama članicama Europa Donna Hrvatska odnosno srodnim udrugama s područja sjeverozapadne Hrvatske. Članice Udruge aktivno se uključuju u organizaciju mnogih događanja, predavanja i sl.
U aktivnosti programa udruge uključeni su i građanke i građani s područja Grada Ludbrega i okolice bilo da su kao članovi uže i šire obitelji direktno uključeni u aktivnosti udruge ili su posjetioci tribina, predavanja i sličnih događanja koje organizira Udruga.