);
Pas Buco s ruksakom na leđima prava je atrakcija u Globočecu Ludbreškom

Pas Buco s ruksakom na leđima prava je atrakcija u Globočecu Ludbreškom

Iako kažu da se psi i poštari ne vole, mi smo u Globočecu Ludbreškom pronašli zlatnog retrivera koji obavlja poštarski posao. Buco od kuće do vinograda svojim vlasnicima u ruksaku na leđima prenosi sve što treba.

– Sve je krenulo spontano kada je zet otišao u gorice, uzeo hranu, ali je zaboravio kruh. Zvao je da mu neko donese, a kako je bilo hladno nije se nikome dalo pješačiti pa smo mi to spremili, stavili u ruksak i Buci na leđa. Samo mu je bilo dovoljno reći da odnese u gorice i on je otišao i prenio to – prisjetila se Dubravka.

Od tada, Buco obožava nositi svoj ruksak i pomagati u prenošenju hrane, a najsretniji je kad shvati da se ide u vinograd.

– Ne radimo to nešto često, svega par puta. Inače su nam gorice nekih pet – deset minuta hoda, a Buco obožava tamo boraviti. Točno zna kada se upali motor i kada se ide gore, a sada je evo naučio i da dok dobije svoj ruksak da se ide tamo – ispričala je Dubravka.

Buco je star deset godina, a oduvijek je bio miljenik. Nikad ga nisu dresirali, no iznimno je pametan pa razumije sve naredbe.

– Bucu imamo deset godina, imali smo kuju koja je imala sedam malih psića i nekako nam je on bio najdraži pa smo ga ostavili. Stvarno je jako pametan, nije nikad bio na nekoj klasičnoj dresuri, ali razumije kad mu se nešto naredi. Inače se radi o zlatnom retriveru i svi ga obožavamo – rekla je vlasnica Dubravka Škvorc.

Iako ga imaju već desetljeće, pamte tek jedan slučaj kada je odlutao.

– Inače nikad ne bi otišao iz dvorišta iako je pušten, jedino smo imali situaciju za jedan Božić kada je zbog pucnjave otišao od kuće i to je bila potraga za njim. Sve smo zvali, tražili ga sve okolo, pitali na Facebooku i na kraju smo ga našli tek nakon tjedan dana, a na sreću je sve dobro završilo – rekla je na kraju Dubravka.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content