Prije dvije godine na stranicama naših novina pisali smo o obitelji Pajnogač u čijem istoimenom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu nastaju sirne delicije. Posao je to kojim se bave dugi niz godina, a iako su ranije imali i znatno veći broj krava, i dalje su vrlo uspješni. Dokaz tome je i nedavna dodjela priznanja proizvođačima sireva. Manifestaciju nacionalnog značaja “SirCrofest” organizirali su Ministarstvo poljoprivrede i Savez malih sirara Republike Hrvatske. Pajnogači su osvojili čak dvije zlatne diplome i to za blage dimljene prgice i bijele prgice, srebrnu diplomu za kravlji sir s mix začinima i brončanu medalju za ljute dimljene prgice.

-Prodajemo domaće, nešpricano, bez razno raznih dodataka koji štete našem organizmu. Istina je da će roba kupljena u trgovinama duže stajati zbog silnih dodataka, ali domaći proizvodi imaju veću kvalitetu – kaže Branka Pajnogač. U ovaj su posao uložili puno truda pa osvojene diplome ne iznenađuju.

Ove ukusne proizvode možete pronaći srijedom i subotom na ludbreškoj tržnici gdje će vas dočekati Branka i Mladen Pajnogač. U ponudi su svježi i ukusni sirevi pripremljeni po domaćoj recepturi.

Ima tu neizostavnih prgica, svježeg sira, maslaca… Obogaćuju ih raznim dodacima, ali ne i emulgatorima. Drže se autohtonih recepata ovoga kraja. Pravi su primjer male seoske proizvodnje kakvu je danas teško pronaći. I zato ako želite ukusne, domaće proizvode uputite se do ludbreške tržnice i kupite najbolje hrvatske prgice.