);
Ovogodišnja najbolja ludbreška učenica Ema Borko igra odbojku, svira klavir, pjeva, planinari…

Ovogodišnja najbolja ludbreška učenica Ema Borko igra odbojku, svira klavir, pjeva, planinari…

‘Sve se stigne kad se dobro organizira’

Nagradu Grada Ludbrega za najbolju učenicu Osnovne škole Ludbreg ove je godine primila Ema Borko iz Ludbrega, koja je sada upisala prvi razred srednje škole. Ema je zasluženu nagradu primila zbog odličnog uspjeha u školi, brojnih sudjelovanja na natjecanjima i mnogo izvanškolskih aktivnosti.

– Pohađala sam Osnovnu školu Ludbreg, sada sam upisala prirodoslovno – matematički smjer na prvoj gimnaziji u Varaždinu. Cijelu osnovnu školu prošla sam s odličnim uspjehom, a išla sam na natjecanja iz povijesti i matematike, sudjelovala sam na natjecanjima sa zborom, išla na festival matematike i natjecanje ‘Klokan’. Uz to završila sam i šest godina osnovne glazbene škole i to smjer klavir – nabrojala je impresivne uspjehe mlada Ema.

Ova 15 – godišnjakinja kaže kako problema kod upisa u srednju školu nije bilo te se zahvalila učiteljima iz osnovne škole koji su ih dobro pripremili za nastavak obrazovanja. Kaže kako je imala odličan razred te kako ju je nagrada Grada Ludbrega iznenadila i obradovala. Sada svakodnevno u školu putuje vlakom, a planova za fakultet ipak još nema.

Stvarno se nisam nadala nagradi tako da me ugodno iznenadila i dala mi motiv za dalje. U školi su mi najdraži predmeti kemija, biologija i povijest, ali još uvijek ne znam za što ću se odlučiti nakon srednje škole. Sada mi je svakodnevnica buđenje u 5:15 pa vlak i škola iz koje se vraćam u 13 ili 15 sati ovisno o rasporedu. Dobro sam se prilagodila, nije mi teško, samo se treba organizirati, a ima nas i puno putnika pa se družimo u vlaku – rekla je Ema.

Osim školskih obaveza, Ema se u slobodno vrijeme bavi odbojkom, planinarenjem i članica je pjevačkog društva mladih ‘Trinitas’ iz Ludbrega. – Odbojku treniram već nekoliko godina u Odbojkaškom klubu Ludbreg. Igramo treću ligu i prošle godine smo bile treće. Natječemo se u seniorskoj konkurenciji iako smo sve mlađe. Treninzi su sada dva puta tjedno, super je ekipa i društvo i čekamo da krene sezona – pojasnila je Ema.

Što se tiče planinarenja, Ema je članica Planinarskog društva Varaždin s kojim redovito odlazi na hrvatske vrhove. Bila je tako na Ivančici, Psunju, Velebitu, Risnjaku… Kaže kako udruga broji 30-ak članova te da inače idu na planinarenje svakog mjeseca što je tijekom korone bilo reducirano. Veliku ulogu u Eminom životu ima i glazba.

Sviram klavir, završila sam Osnovnu glazbenu školu, bila sam dio zbora u osnovnoj školi, a članica sam i ‘Trinitasa’. Volim glazbu i kad imam vremena uvijek rado sviram klavir – rekla je Ema te za kraj otkrila kako u malo slobodnog vremena kojeg ima voli pogledati neki film ili pročitati knjigu, a u posljednje vrijeme najzanimljivija joj je znanstvena fantastika.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content