);
Ovog vikenda izložba Likovnog udruženja Ludbreg

Ovog vikenda izložba Likovnog udruženja Ludbreg

U izložbenom prostoru dvorca Batthyany ovog će vikenda biti izloženi radovi članova Likovnog udruženja Ludbreg. Izložba u sklopu manifestacije „Ludbreg petkom” biti će otvorena u petak, 6. studenoga, u 18 sati.

Likovno udruženje Ludbreg kontinuirano djeluje u našem području već trideset petu jubilarnu godinu, najprije pod nazivom “Društvo umjetnika Ludbreg” od 1981. do 1996. godine, a potom izmjenom statuta dobiva današnji naziv. Osnovna namjera nekolicine umjetnika amatera bila je potaknuti što veću aktivnost građana na polju likovnog stvaralaštva u Ludbregu i njegovoj okolici te tim činom obogatiti i poboljšati sam kulturni život ovog kraja. Sluha za ovakve aktivnosti na sreću imala je i šira društvena zajednica, na čelu s kulturnim institucijama bivše općine Ludbreg pa je društvo od samog početka brojilo tridesetak članova čija se aktivnost uglavnom ogledala na sada već tradicionalnim godišnjim izložbama. Pored toga bile su organizirane i brojne samostalne izložbe članova Društva u zemlji i inozemstvu.

Članovi Likovnog udruženja Ludbreg aktivni su sudionici brojnih likovnih kolonija koje se održavaju diljem Lijepe naše. Udruga se osim spomenutih aktivnosti bavi i humanitarnim radom tako da se organiziraju mnogobrojne likovne kolonije i zatim aukcije slika čiji je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Isto tako Udruženje je u zadnjih deset godina aktivan organizator raznih događaja, kao što su razne prigodne stvaraonice za djecu, izložbe, likovni tečajevi, a aktivno sudjeluje i u svim važnijim organiziranim događajima u okviru turističkog programa grada Ludbrega kao i kulturnih događanja samog kraja.

Svoje će radove u sklopu izložbe predstaviti dugogodišnji članovi Likovnog udruženja Ludbreg Irena Perić, Ljiljana Ivančić, Marija Kovačić, Jadranka Draganić, Vlasta Kudrna i Petar Smolčić.

Izložbu ćete moći razgledati u sljedećim terminima:

Petak (6.11.) – od 18 do 20 sati

Subota (7.11.) – od 10 do 12 sati

Nedjelja (8.11.) – od 15 do 17 sati

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content