);
Ovog vikenda izložba “New Earth” – akril na platnu autorice Monike Bičkei Friščuć

Ovog vikenda izložba “New Earth” – akril na platnu autorice Monike Bičkei Friščuć

Nakon duže stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” ponovno kreće s organizacijom izložbi.

U sklopu programa “Ludbreg petkom” u periodu od 3. do 5. srpnja održat će se izložba akrila autorice Monike Bičkei Friščić.

Monika Bičkei Friščić rođena je 1990. godine u Virovitici. Već u petom razredu osnovne škole u Slatini nastavnik likovne kulture prepoznao je njezinu sklonost slikarstvu te je učlanio u Slatinski likovni klub, gdje je bila jedini maloljetni član. Nakon završene gimnazije upisala je studij arheologije na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za vrijeme studiranja kao izborni kolegij pohađala je likovni kod profesora Josipa Zankia koji ju je i potaknuo da nastavi slikati. Nakon fakulteta održala je prvu samostalnu izložbu na MMF festivalu u Baškim Oštarijama. Uslijedilo je još nekoliko izložbi na kojima je autorica prezentirala svoje novije radove: Špancirfest 2019 i prvi hrvatski međunarodni umjetnički sajam „Art fair Zagreb“ na kojima je izlagala uz mnoga poznata lica europske umjetničke scene. U svojim likovnim radovima autorica spaja znanje stečeno na fakultetu, tako što primjenjuje simboliku iz raznih kultura koje spaja s vlastitim imaginarnim svjetovima.

Ludbrežanima će se predstaviti s petnaestak radova u tehnici akrila na platnu.

Otvorenje izložbe koja nosi naziv „New Earth“ na rasporedu je 3. srpnja s početkom u 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content