);
Ovog petka prva zajednička izložba članica udruge “Narcisa” – izlažu se slike i rukotvorine

Ovog petka prva zajednička izložba članica udruge “Narcisa” – izlažu se slike i rukotvorine

Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” nastavlja s programima u sklopu „Ludbrega petkom”. Nakon što je proteklog petka održana jednodnevna izložba Bjelobrdska kultura. Arheološke otkriće u Ludbregu, ovog tjedna Ludbrežane očekuje prva trodnevna izložba. Riječ je ujedno o prvoj zajedničkoj izložbi članica udruge Narcisa – Žene u borbi protiv raka dojke.

Bit će to događaj kojim će Udruga dati svoj doprinos obilježavanju Dana borbe protiv raka (4.2.) te se prisjetiti ovogodišnjeg Dana mimoza (16.1.).

Kreativnost je moj lijek”

Svoje će radove predstaviti tri članice – Verica Kovač Tayfour, Ruža Novak i Irena Jantol.

Verica Kovač Tayfour rođena je 1954. godine u Ludbregu gdje i danas živi. Voli život, izazove, pa je u ovim godinama otkrila boje. Amaterski se bavi slikarstvom. Iskreno je veseli svaki potez kistom jer nastaje nešto što ni sama nije znala da može.

Ruža Novak rođena je 1958. godine u Varaždinskim Toplicama. Živi i radi do mirovine u Ludbregu. Voli izrađivati predmete od vune, konca i prirodnih materijala, jer je to opušta i stvara zadovoljstvo novih kreacija. Voli izrađivati i košarice od novinskog papira.

Irena Jantol ima 51 godinu. Rođena je Ludbrežanka, tu živi i radi. Prije dvije godine saznala je da ima metastatski karcinom pluća. Trenutno je na bolovanju, a svoju snagu crpi u izradi rukotvorina, to je ispunjava. Sretna je kad može nekog razveseliti sitnicom koju sama napravi.

Ovu zanimljivu izložbu slika i rukotvorina moći ćete razgledati 5. veljače od 18 do 20 sati, 6. veljače od 10 do 12 sati te 7. veljače od 16 do 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content